7.6.2018 klo 15:30
Uutinen

Kaakkois-Suomen Kasvupolun voittivat digitaalinen autokauppa ja tekoäly-yritys

Kaakkois-Suomen lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Takuullecom Oy. Kunniamaininnan sai Artific Intelligence Oy. Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhakuisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden sparraukseen 36 hakijasta. Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessä huomiota mm. liikeidean skaalautuvuuteen, kansainvälistymispotentiaaliin sekä tiimin tietoihin, taitoihin ja asenteeseen.

Takuullecom Oy on vuonna 2014 Kempeleellä perustettu yritys, joka pyörittää digitaalista autokauppaa Autolle.com -nimellä. Yritys toimii mm. Kotkassa ja yrittäjä Niklas Nukari on Kotkan Yrittäjien puheenjohtaja. Yritys myy suurimman osan autoistaan etänä ja tarjoaa omien sanojensa mukaan markkinapaikan ammattimaisella palvelulla. Tuomaristoon teki vaikutuksen yrittäjän aktiivisuus ja toisaalta se, että firmalla on jo vahvaa toimintaa ja se on myös suuri työllistäjä. Yrityksellä nähtiin myös potentiaalia kasvuun ja mahdollisuus menestyä valtakunnallisessa finaalissa, Kasvu Open Karnevaalissa lokakuussa.

Kunniamaininta jaettiin Lappeenrannassa ja Helsingissä toimivalle, vuonna 2017 perustetulle Artific Intelligence Oy:lle. Yritys hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista tarjotakseen asiakkailleen data-analytiikkaa sekä ohjelmointi- ja konsultointipalveluja. Tuomariston luonnehdinnan mukaan yritys toimii alalla, jonka potentiaalia ei välttämättä edes kokonaan tiedetä. Se voi olla yksi sellaisista yrityksistä, jotka mahdollistavat muiden yritysten kasvun tulevaisuudessa. Yrityksen toimitusjohtaja Tuomas Tikkanen toi yrityksen Kaakkois-Suomen KasvuOpeniin Etelä-Karjalan sidoksiensa kautta.

Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Tästä sadan joukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa finaalissa lokakuussa.

Asiantuntijoiden kahden päivän sparrauksen saivat myös Aprotech Oy, Sevenon Oy sekä Takaladon Liha ja Kala Oy Haminasta, Atplast Oy Iitistä, Kotkan Lihamestarit Oy, Palko Interactive Oy sekä Valoremontti Oy Kotkasta, Fitseven Oy, Luonnollinen Kamu, Palviliha Oy, Petcoff Oy, Sarastus Growth/Foods Oy sekä Tykkimäen Sauna (Reporanka-Yhtiöt Oy) Kouvolasta.

Kaakkois-Suomen Kasvupolun tuomaristoon kuuluivat Pirjo Kuusela Cursor Oy:stä, Kati Landen Kouvola Innovation Oy:stä, Tiina Moberg Kymen Yrittäjistä, Jouko Lehtoranta Kymenlaakson kauppakamarista, Mia Hämäläinen Kymenlaakson Liitosta, Annika Vilkki Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta, Timo Olli Kouvolan seudun ammattiopistosta, Kirsi Viskari Saimaan ammattikorkeakoulusta, Mikko Ojapelto Wirma Lappeenrannasta ja Kristiina Timperi Azetsilta.

Kaakkois-Suomen Kasvupolku on osa Kasvu Openia, joka on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille. Valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.-25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 26.

Lue lisää KasvuOpenista