4.5.2017 klo 07:06
Uutinen

Kiinnostaako kansainvälistyminen?

Pk-yritykset maailmalle -kenttäkierroksen tavoite on lisätä yritysten kansainvälistymisosaamista ja madaltaa kansainvälistymisen kynnystä.

– Me Suomen Yrittäjissä haluamme kaksinkertaistaa vientiyritysten määrän. Suomessa on paljon yrityksiä, joilla on hyvät edellytykset menestyä kansainvälisillä markkinoilla. Eri syistä ne eivät vielä ole ottaneet tätä askelta, kertoo Suomen Yrittäjien kansainvälisten asioiden päällikkö Thomas Palmgren.

– Siksi teimme aloitteen tälle kenttäkierrokselle.

Pk-yritykset maailmalle -seminaarisarjan toinen tilaisuus järjestettiin keskiviikkona Kouvolassa.

– Suomen hyvinvointi riippuu kyvystämme pärjätä kansainvälisessä kaupassa. Jos emme saa pk-yrityksiä rohkeasti kansainvälistymään isojen vanavedessä, ei tulevaisuutemme vaikuta valoisalta, muistuttaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori.

– Ruotsissa pk-yritysten osuus viennistä on 20 %, Saksassa jopa 60%, Suomessa vasta 15%. Tekemistä riittää, Vuori toteaa.

Yrityksille on tarjolla paljon hyviä kansainvälistymistyökaluja ja rahoitusinstrumentteja, joita tunnetaan varsin huonosti. Ensi vuonna on myös tulossa iso muutos, kun Finpro ja Tekes yhdistyvät BusinessFinlandiksi. Kiertueen aikana syntyvä aineisto kerätään #tiimitavattavissa.fi-sivustolle.

Tilaisuudet kymmenellä paikkakunnalla

Pk-yritykset maailmalle -tilaisuuksissa ovat mukana Team Finland -toimijat Finnvera, Finpro, Tekes, ulkoministeriö, Suomalais-Ruotsalainen sekä Suomalais-Venäläinen kauppakamari.

Elinkeinoelämän järjestöistä mukana ovat Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari, EK ja Teknologiateollisuus. Lisäksi mukana on myös Nordea. Paikallisista järjestelyistä vastaavat Suomen Yrittäjien alueverkostot ja alueelliset Kauppakamarit.

Pk-yritykset maailmalle -kenttäkierros toteutetaan kymmenellä paikkakunnalla kevään ja syksyn aikana. Tilaisuuksien pääpaino on yritysten omissa kansainvälistymiskokemuksissa. Tilaisuudet ovat sisällöltään erilaisia ja huomioivat paikallisia vahvuuksia ja kokemuksia.

Seminaarisarjan ensimmäinen tilaisuus oli Jyväskylässä 26. huhtikuuta. Seuraava tilaisuus on Lahdessa 9. toukokuuta.

Muut tilaisuudet:

Kuopio 1.6.

Pori: 22.8.

Tampere 6.9.

Oulu 11.9.

Lappeenranta 19.9.

Turku 20.9.

Kokkola 2.10.