27.9.2017 klo 13:36
Uutinen

Kokeneiden kävijöiden tärpit Yrittäjäpäiville: Älä missaa näitä

Suomen Yrittäjien vaikuttajat kertovat, mitä he odottavat eniten lokakuun Yrittäjäpäiviltä.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät järjestetään Joensuussa 20.-22. lokakuuta. Yrittäjäjärjestöjen vaikuttajat listaavat, mitä he odottavat eniten tämän vuoden tapahtumalta.

Odotan kovasti pääministeri Juha Sipilän puhetta Yrittäjägaalassa ja pääministerin näkemyksiä siihen, miten yrittämisen edellytyksiä parannetaan hallituskauden jälkipuoliskolla. Mielenkiinnolla odotan myös juontaja Tuomas Enbusken ”ilmaveivejä”, joilla hän tulee ravistelemaan ja herättelemään yrittäjäjoukkoja. Joensuu on oma opiskelijakaupunkini, joten mahtavaa päästä jälleen nauttimaan karjalalaisesta iloisuudesta ja vieraanvaraisuudesta.

Mika Hämeenniemi, toimialapäällikkö, Suomen Yrittäjät

En halua jättää väliin Nelli Lähteenmäen tai Meeri Koutaniemen puheenvuoroja. Valokuvaaja Koutaniemi puhuu Maailma muutoksessa -teemakokonaisuudessa. Lähteenmäki puolestaan on hyvinvointialan kasvuyrittäjä ja taitaa ihailtavasti modernin markkinoinnin. Lisäksi haaveilen, että ehtisin edes piipahtaa Kolilla. Se on aukko yleissivistyksessäni.

Taru Jussila, viestintäjohtaja, Suomen Yrittäjät

Minua kiinnostaa mistä tullaan ja minne olemme menossa. Liittokokouksessa kuulen siihen vastauksen. Kokemuksesta voin sanoa, ettei sellaista Rubikin kuutiota olekaan mitä yrittäjä ei ratkaise, siksi Maailma muutoksessa -seminaari on ihan must.

Petri Ovaska, järjestöpäällikkö, Uudenmaan Yrittäjät

Alueilla odotetaan aina eniten perjantai-illan teemajuhlaa, jossa päästään yhdessä irrottelemaan omaan tyyliiin. Nyt Karjalaiset pidot sopii hyvin pirtaan! Itseäni kiinnostaa erityisesti Kim Väisänen ja Tuomas Enbuske. Ystäviä ja tuttuja on kiva kohdata!

Jami Holtari, Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja

Yrittäjänpäivien must see:
1. Perjantain tulojuhlan heimomuotinäytös. Aion tuoda itse ylläni lavalle karjalaisen kansanpuvun, feresin. Olenhan itse karjalainen eli Lieksasta.
2. Osastolla esillä Hankintaneuvonta. Tule juttelemaan minun ja hankintaneuvojien kanssa, miksi on kaikkien etu, että juuri sinun yrityksesi tarjoaa julkisessa hankinnassa.

Satu Grekin, kilpailuasioiden päällikkö, Suomen Yrittäjät

Yrittäjäpäivien kruunu on yrittäjäpalkintojen jako. On aina hienoa nähdä maan parhaita yrittäjiä, ja on kiinnostavaa kuulla, mitä he omasta matkastaan kertovat. Se on suurta yrittäjien juhlaa. Lisäksi on jännittävää päästä kuulemaan, mitä pääministeri Juha Sipilä sanoo yrittäjille. Monet yrittäjät ovat odottaneet paljon Sipilän hallitukselta, ja aika moni on pettynyt erityisesti työmarkkinauudistusten etenemiseen, vaikka niitä hallitusohjelmassa vahvasti lupailtiin. On kiintoisaa kuulla, miten Sipilä paaluttaa oman vaalikautensa loppua myös näiltä osin.

Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja

Yrittäjäpäivillä parasta on aina yrittäjien kohtaaminen, mutta ohjelmastakin kannattaa nauttia. Suosittelen lauantaiaamuna hyvinvointialan kasvuyrittäjä Nelli Lähteenmäen puheenvuoroa. Olen kuullut häntä kerran aikaisemminkin – tuore näkökulma täynnä kirkkaita ideoita. Ja jos työvuorot antavat myöden, nappaan reppuun myös kylpyläelämyksen Kolilla.

Susanna Kallama, elinkeinoasioiden päällikkö, Suomen Yrittäjät

Pohjois-Karjalan Nuorten Yrittäjien perjantai-iltana järjestämä karjalaiskierros on mahtava paikka tavata muita nuoremman polven yrittäjäpäiväosallistujia.

Joonas Mikkilä, digi- ja koulutusasioiden päällikkö

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi