10.3.2018 klo 08:02
Uutinen

Kolmiosaiselta Hackathonilta halutaan toteuttamiskelpoisia ideoita

Tammikuussa käynnistynyt ideakilpailu Hämeenlinnan Linnanniemen alueen kehittämiseksi saa jatkoa kolmiosaisesta Hackathon-kehittämismaratoonista, jossa ideakilpailun satoa kehitetään konkreettisiksi toimenpiteiksi, tapahtumiksi ja palveluiksi.

Ensimmäinen osa, info- ja tutustumistapaaminen pidettiin tiistaina 6.3. Hämeen linnassa. Tilaisuudessa esiteltiin ideakilpailuun osallistuneita ideoita sekä niiden pohjalta koostetut teemat, joiden inspiroimana tiimit lähtevät työstämään omia idea-aihioitaan eteenpäin. Teemat ovat ranta-alueen kehittäminen vapaa-ajan viettoon, oleiluun ja elämyksiin, ilmiömatkailu – Ilmiöitä ja elämyksiä historian havinassa ja kuinka yhdistetään Linnanniemen mahtava historia erilaisiin elämyksellisiin ja viihteellisiin ilmiöihin, joita halutaan tulla kokemaan kauempaakin?

Kolmas teema on Hämeenlinna ja linna yhdessä, nämä kaksi kulkevat käsi kädessä kuten kaupungin nimikin jo kertoo. Kuinka konkretisoida se Hämeenlinnaan tulevalle turistille tai ikänsä kaupungissa asuneelle? Millainen on turistin matka Linnankatua pitkin torilta Linnanniemeen? Entä kuinka Linnanniemen historiaa hyödynnetään elinkeinoelämän ja yrittäjien liiketoiminnan elävöittämiseksi koko kaupungissa?

– Hackathonissa olennaista on pohtia, kuinka idea voidaan konkreettisesti viedä toteutukseen saakka – millaisia resursseja, osaamista, rahoitusta, kontakteja jne. hankkeen toteutus vaatii? Kuka ideaa lähtee toteuttamaan ja kenen kanssa? pohtii hankkeen projektipäällikkö Anastasia Kanervisto Linnan Kehityksestä.

– Tahtotilamme on, että ideat eivät jää pelkästään esityksen tasolle, vaan kehittäjätiimeillä on mahdollisuus lähteä toteuttamaan ideoita käytännössä ja rakentaa liiketoimintaa niiden ympärille hankkeessa mukana olevien asiantuntijoiden sparrauksessa.

Lue lisää täältä >>

Etkö päässyt osallistumaan infotilaisuuteen? Onko sinulla tahtoa kehittämiseen mutta olet vielä tiimiä vailla? Vai onko sinulla kasassa sopiva porukka, mutta ei työstettävää ideaa?

Ei hätää – tiimeihin ilmoittautuminen jatkuu aina 21.3. pidettävään sparrauspäivään asti!

Tästä ilmoittautumaan >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi