Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

5.6.2018 klo 08:52
Uutinen

Koulutuksilla kasvuun: Savolaiset yritykset ovat digiaktiivisia

Elisan ja Suomen Yrittäjien teettämän tutkimuksen mukaan kasvuhakuiset yritykset hyödyntävät digitaalisuutta muita yrityksiä enemmän.

Eniten kasvaneilla yrityksillä jopa kolmannes kasvusta on tullut heidän oman arvionsa mukaan digitaalisuuden ansiosta.

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykäsen mukaan pohjoissavolaiset yrittäjät ovat aktivoituneet hyvin digitalisaation haltuun ottamisessa.

– Savon Yrittäjien ”Yritys oppii ja menestyy” (YOM) -palvelu kartoittaa pohjoissavolaisten yritysten osaamistarpeita ja järjestää niiden pohjalta digitalisoitumista edistäviä koulutuksia. Reilun kahden vuoden aikana palvelua on hyödyntänyt jo yli 1000 yritystä ja 1900 henkilöä, Nykänen iloitsee.

– Toki vielä on paljon yrityksiä ja toimintoja, joilla digitalisoituminen on lähes aloittamatta vaille valmis. Esimerkiksi taloushallinnossa olisi mahdollista saada paljon aika- ja kustannussäästöjä ja näin vapautuisi rahaa sekä resursseja muuhun toimintaan, Nykänen jatkaa.

Projektipäällikkönä YOM-palvelussa toimivan Mia Hakulisen mukaan yrityksille tehdyissä osaamiskartoituksissa on noussut esille, että lisäosaamista tarvitaan etenkin digitaaliseen markkinointiin sekä sosiaalisen median hyödyntämiseen.

– Olemme tarttuneet yritysten tarpeeseen lisätä tämän tyyppistä digiosaamista ja onnistuneetkin siinä hyvin. Palautteen mukaan yli 80% koulutuksiimme osallistuneista koki osaamisensa nousseen koulutuksen jälkeen. Syksyksi on taas suunnitteilla uudenlaisia sisältöjä koulutustarjontaan, Hakulinen kertoo.

Yksinyrittäjät kirivät digitalisuudessa

Hakulinen muistuttaa, että YOM-palvelun koulutuksiin voivat osallistua kaiken kokoiset yritykset.

– Tällä hetkellä kolmasosa koulutuksiin osallistujista on yksinyrittäjiä, hän sanoo.

Yksinyrittäjien aktiivisuus näkyy myös tutkimustuloksissa, jonka mukaan yksinyrittäjät ovat menneet eteenpäin tietotyön perusvälineiden käytön lisäksi digitaalisessa markkinoinnissa; Yhden hengen yritykset ovat innostuneet etenkin sosiaalisen median käytöstä markkinoinnissa.

Työnantajayritysten digitalisuuden tasossa ei puolestaan ole menty merkittävästi eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Yritykset arvioivat silti investoivansa digitaalisuuteen tänä vuonna aiempaa enemmän.

Suomen Yrittäjien ja Elisan syksyllä 2017 teettämään kyselytutkimukseen vastasi 594 yrittäjää. Tutkitut yritykset työllistävät 1–50 henkeä.

Lisätietoja:

Savon Yrittäjät, Yritys oppii ja menestyy -palvelu
Mia Hakulinen, projektipäällikkö
p. 044 368 0508, mia.hakulinen(at)yrittajat.fi
https://www.yrittajat.fi/aluejarjestot/savon-yrittajat/savon-yrittajien-palvelut/yom/

Savon Yrittäjät
Arto Nykänen, toimitusjohtaja
p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Lisätietoja tutkimuksesta:
https://hub.elisa.fi/digitaalisuuden-hyodyntaminen-erottaa-menestyjat-taantujista/