8.9.2017 klo 13:08
Uutinen

Leonardo DiCaprio toi mainetta tälle Lapin hotellille

Rovaniemeläinen hotelli on saanut mainetta maailmalla, kun suuret amerikkalaismediat ovat kehuneet sitä – ja kun miljardööri Sir Richard Branson sekä näyttelijä Leonardo DiCaprio ovat tviitanneet aiheesta.

Arvovaltainen Time-lehti on valinnut Suomen ja erityisesti rovaniemeläisen hotellin Arctic Treehousen top 6 paikaksi, jossa pitää vierailla ennen vuotta 2018.
Lehti kirjoittaa joulupukista, hänen virallisesta kotikaupungistaan ja revontulista. Time mainitsee Arctic Treehouse -hotellin yhdeksi upeimmista paikoista nähdä ”taivaan valot” eli revontulet.

Time hehkuttaa hotellin luonnonläheisyyttä, seinän kokoisia panoraamaikkunoita ja sisustusta. Santaparkin lähellä vaaran rinteessä oleva Arctic TreeHouse koostuu 37 erillisestä luksusmökistä, jotka ovat kuin luksuspuumajojen ja lasitalojen yhdistelmiä.

Arctic TreeHouse Hotelin on nyt noteerannut myös Hollywood Reporter -lehti, jonka jonka mukaan puumajat ovat nouseva trendi julkkismaailmassa. Esimerkiksi Julianne Moore, Sting ja Val Kilmer ovat rakennuttaneet itselleen sellaisen.

Hollywood Reporter kehuu samassa jutussa myös Lapin lasi-igluja, joita on Kakslauttasessa, Muonion Harrinivassa ja Levillä. Time-lehti puolestaan nostaa esiin myös helsinkiläisen sauna- ja ravintolakokonaisuuden Löylyn.

Yrittäjät yhteistyössä

– Hyvältähän se toki tuntuu, kun olemme saaneet kansainvälistä julkisuutta, sanoo Arctic TreeHouse Hotelin yrittäjä-toimitusjohtaja Ilkka Länkinen. Hän pyörittää vaimonsa Katja Ikäheimo-Länkisen kanssa myös Santa Parkia ja muitakin matkailuyrityksiä.

Länkinen on iloinen siitä, että rovaniemeläiset matkailuyritykset tekevät Visit Rovaniemen ohella markkinointia yhteistyössä ja talkoilla, järjestävät muun muassa mediavierailuja. Viime kaudella Rovaniemelle tehtiin yli 900 mediavierailua.

– Yksi järjestää majoituksen, toinen ruuat, kolmas saunan, neljäs safarit ja niin edelleen, Ilkka Länkinen kuvailee yrittäjien yhteistyötä.

Länkisten viime syksynä avatusta hotellista on ollut juttuja muun muassa brittiläisessä Guardianissa, Bloombergilla, New York Timesissa, Washington Postissa ja miljoonia lukijoita saavissa matkailublogeissa.

Hotellin varaustilanne, kysyntä ja tulevaisuus näyttää niin hyvältä, että Länkisillä on suunnitelmissa rakentaa 26 luksuspuumajaa lisää.

– Meillä on tällä hetkellä asiakkaita noin 60 maasta. Viime talvena singaporelaisia oli eniten ja nyt uutena ryhmänä ovat varakkaat arabit Saudi-Arabiasta ja sen naapurimaista, Ilkka Länkinen kertoo.

Branson ja DiCaprio tviittasivat

New York Times ja Washington Post tekivät alkuvuodesta juttua Rovaniemeltä, niin Arctic TreeHousesta kuin naisyrittäjyydestä ja siskoksista Katja Ikäheimo-Länkisestä ja Lappsetin Johanna Ikäheimosta.

Maailmankuulu miljardööri ja seikkailija Sir Richard Branson tviittasi jutun aiheesta – seuraavana päivänä saman jutun tviittasi myös Oscar-palkittu näyttelijä Leonardo DiCaprio. Bransonilla on Twitterissä yli 11 miljoonaa seuraajaa ja DiCapriolla yli 18 miljoonaa.

Ilkka Länkinen sai eri puolilta uteliaisuudesta kihiseviä tiedusteluja, että ovatko Branson ja DiCaprio majoittuneet heidän hotellissaan.

– Emmehän me tietenkään kerro keitä henkilöitä meillä on asiakkaina. Varmasti Mr ja Mrs Smithit nauttivat siitä, että meillä saa olla rauhassa luonnon keskellä, Ilkka Länkinen vastaa diplomaattisesti.

Arctic TreeHouse Hotel on saanut huomiota myös siten, että se on valittu ehdokkaaksi sekä kotimaiseen Travel Awards -kilpailuun että kansainväliseen World Luxury Hotels -kisaan sekä arkkitehtikilpailuun.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi