2.1.2018 klo 18:32
Uutinen

Liikelahjafirmalle 10 miljoonan sopimus rallin MM-sarjaan – ”Teimme rohkean ehdotuksen, joka toimi”

Suomalaisyritys vastaa seuraavat viisi vuotta rallin MM-sarjan tuotteiden suunnittelusta, tuottamisesta ja myynnistä rallin osakilpailuissa.

High Peak Finland Oy on tehnyt merkittävän sopimuksen rallin MM-sarjan promoottori WRC Promoter GmbH:n kanssa. Se vastaa ympäri vuoden WRC:n verkkokaupasta shop.wrc.com, joka avattiin uudistuneena vuoden alussa. Sopimus kattaa myös kumppanimyynnin.

Suomalaisyritys on tehnyt yhteistyötä autourheilun suomalaisen lajiliiton AKK:n kanssa kahden vuoden ajan ja vastannut muun muassa Jyväskylän Neste Rallin tapahtuma- ja fanituotemyynnistä. Suomalaisten tekeminen vakuutti MM-rallin promoottorin.

– WRC:ltä otettiin meihin yhteyttä ja pyydettiin osallistumaan kilpailutukseen. Teimme rohkean ehdotuksen, joka toimi halutulla tavalla. Viisivuotinen sopimus yhden moottoriurheilumaailman kiinnostavimman brändin kanssa on ainutlaatuinen mahdollisuus, sanoo High Peak Finland Oy:n myyntijohtaja Sami Eljaala.

Hän arvioi WRC-sopimuksen arvoksi viidessä vuodessa noin 10 miljoonaa euroa.

Yritys painottaa verkostossa syntynyttä osaamista

– Olemme iloisia, että löysimme partneriksemme High Peakin, jolla on samanlainen intohimo lajia kohtaan. Heillä on ammattitaitoa toteuttaa toiveemme ja tarjota rallifaneille monipuolinen ja vetovoimainen WRC-mallisto, WRC:n johtaja Oliver Ciesla toteaa yritysten yhteisessä tiedotteessa.

High Peak on tähdännyt tavoitteellisesti kansainvälisille markkinoille, ja tuore sopimus on harppaus oikeaan suuntaan. Myös yhteistyö AKK:n kanssa jatkuu entisellään.

Eljaalan mukaan sopimus avaa ovia myös muille suomalaisfirmoille: Metritiski toteuttaa High Peakin modernin konttimyymälän, joka kiertää rallin MM-sarjan mukana ja tamperelainen Woolman on ollut mukana rakentamassa uusiutunutta WRC:n verkkokauppaa.

Vuonna 1998 perustettu High Peak Finland Oy on tapahtumatuotteisiin ja liikelahjoihin sekä maahantuontiin erikoistunut suomalaisyritys. Tampereella ja Espoossa toimiva yhtiö työllistää 27 ihmistä. Yrityksen liikevaihto on kuluvana vuonna noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Kuvassa edessä Sami Eljaala ja takana Oliver Ciesla.

toimitus (at) yrittajat.fi