2.8.2017 klo 16:42
Uutinen

MaaS Global onnistui keräämään jättirahoituksen – mukana japanilainen teknologiajätti

Suomalaisen MaaS Globalin rahoituskierros päättyi 14,2 miljoonaan euroon.

Whim-sovelluksestaan tunnetun MaaS Globalin rahoituskierros on päättynyt. Yhtiö onnistui keräämään kasaan kaikkiaan 14,2 miljoonaa euroa.

Suomalaisyrityksen vanhoista osakkaista merkittäviä lisäsijoituksia tekivät Transdev, Veho ja Karsan. Uusia sijoittajia ovat japanilaisyritys DENSO ja turkkilainen Swiftcom sekä puolisen vuotta sitten julkistetut Toyota Financial Services ja Aioi Nissay Dowa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuuteen MaaS Globalin kanssa. Voimme yhdessä kehittää liikkumisen palveluiden markkinoita ja ekosysteemiä, jotka mullistavat ihmisten pääsyn eri liikennemuotoihin ja edistävät myös DENSOn missiota rakentaa tulevaisuuden kestävää autoiluyhteiskuntaa, DENSO International Europen toimitusjohtaja Sadahiro Usui kommentoi.

Nykyisistä osakkaista Transdev, Karsan Otomotiv Sanayii Ticaret AS ja Veho Oy Ab kasvattivat uudella sijoituskierroksella omistustaan MaaS Globalista.

Helsingin seudulla ensimmäisenä lanseerattu Whim-sovellus on maailman ensimmäinen liikkumispalvelu, jolla voi varata ja maksaa kaikki liikkumisen palvelut yhden sovelluksen avulla ja kuukausimaksulla. Sijoituskierroksen avulla MaaS Global vie liikkumisen palvelut kansainvälisille markkinoille. Whim on jo testikäytössä Iso-Britanniassa Birminghamin alueella, ja myöhemmin tänä vuonna palvelu avataan Amsterdamin alueella.

– Voit liikkua tulevaisuudessa minne vain, milloin ja millä kulkuvälineellä tahansa ilman tarvetta sen omistamiseen. Tavoitteenamme on rakentaa globaali liikenteen roaming, jolla voi matkustaa vaikka Helsingistä Brysseliin yhtä sovellusta käyttämällä. Strategiset sijoitukset varmistavat sen, että olemme ensimmäisiä tässä liikkumisen vallankumouksessa, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Sampo Hietanen sanoo.

Yrittäjäsanomat