14.7.2017 klo 16:01
Uutinen

Mäkynen: ”Huoltamoyrittäjää ei voi pakottaa investoimaan latauspisteeseen”

– Sähköautojen ja niiden latauspisteiden määrän kasvattaminen on tärkeää. Mutta latauspistepakko huoltoasemille on täysin vieras ajatus, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen kommentoi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen esitykseen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen esittää, että kaikilla valtateiden varrella olevilla huoltoasemilla pitäisi olla sähköautojen latauspiste.

– Suomi voisi olla se maa, joka ensimmäisenä harppaisi tässä pikalatausverkostossa eteenpäin niin, että valtateiden varrella sijaitsevilla huoltoasemilla olisi velvoite tarjota aina pikalataus, Mykkänen sanoi Helsingin Sanomissa.

Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n varapuheenjohtaja Mika Hämäläinen ei innostu ministerin ideasta.

– Sähköautojen lataus on hyvä asia, mutta pitäisi keksiä miten yrittäjä tekee sillä bisnestä, hän kommentoi ministerin ehdotusta Yrittäjäsanomille.

– Latauspiste on investointina kallis, monta kymmentä tuhatta euroa. Ja yksi piste ei riitä, hän sanoo.

Hämäläisellä on huoltoasemat Keravalla ja Helsingissä.

Hän uskoo, että isoimmille asemille latauspisteitä tulee ilman muuta.

– Mutta luulen, että pienemmät jäävät tästä ulos.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen toteaa, että sähköautoilun lisääminen on erittäin tärkeää.

– Mutta latauspisteiden määrä ei tällä hetkellä ole suurin este autojen yleistymiselle, vaan auton hinta.

– Ajatus huoltoasemayrittäjälle tulevasta pakkoinvestoinnista on täysin vieras. On luotettava, että kysyntä ohjaa sekä pisteitten synnyn että sen, mihin niitä tarvitaan.

– Pienelle huoltamoyritykselle yhdenkin latauspisteen investointi ilman kysyntää on mahdoton.

Eeva Ketvel