YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

28.5.2025 klo 09:24
Uutinen

Miten yrittäjä hyötyy tekoälyn käytöstä? Kuuntele Yrittäjien ja Elisan podcast-sarjan avausjakso

Tämä teksti on konekäännetty.

Suomen Yrittäjät ja Elisa aloittavat yhteistyössä podcast-sarjan Yrittäjät & tekoäly.

Suomen Yrittäjien ja Elisan podcast-sarjassa perehdytään siihen, miten tekoäly voi tehostaa yrittäjän arkea. Tarjolla on konkreettisia esimerkkejä suoraan yrittäjiltä itseltään sekä asiantuntijoiden vinkkejä ja käytännön työkaluja, jotka auttavat hyödyntämään tekoälyä arjessa. 

Podcast-sarjassa tavataan yrittäjiä laajasti eri toimialoilta ja keskustellaan asiantuntijan kanssa, miten yrittäjät ovat kokeilleet ja hyödyntäneet tekoälyä työssään.

Podcast-sarja on rakennettu niin, että viikoittain julkaistaan sekä yrittäjäjakso että tämän jakson teemoja kommentoiva asiantuntijajakso. Jälkimmäisessä markkinointitoimistoyrittäjä ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jussi Pirhonen ja Elisan ohjelmistoasiantuntija Janne Toivoniemi keskustelevat viikon yrittäjäjakson aiheista ja antavat omat vinkkinsä.

Sarjan ensimmäisessä yrittäjäjaksossa aiheena on tekoäly yksinyrittäjän apuna. Omasta tekoälyn käytöstään kertoo Unelmaseppä Oy:n Laura Siltala. Keski-Suomen vuoden yksinyrittäjänäkin palkittu Siltala tarjoaa muun muassa työhyvinvointikoulutusta. Asiantuntijana jaksossa on mukana it-ratkaisujen palvelumuotoilija Ristomatti Partanen Elisalta. Keskustelua vetää Kirsi Heikel Elisalta.

Ajattelukumppani

Laura Siltala kuvailee avausjaksossa oman suhtautumisensa tekoälyyn muuttuneen ”varovaisen kiinnostuneesta kokeilijasta luottavaisen kiinnostuneeseen”. Jaksossa hän kertoo esimerkkejä siitä, miten hän käyttää tekoälyä muun muassa tekstien tiivistämiseen ja asiakaspalautteiden analysoimiseen.

Tekoäly on Siltalalle myös strateginen ajattelukumppani.

– Olen tekoälyn kanssa määritellyt ihanneasiakkaan ja yrityksen arvot.

Siltala käyttää tekoälyä myös luovana ajattelukumppanina helpottamaan tyhjän paperin kammoa. Elisan Ristomatti Partanen pitää tekoälyä hyvänä välineenä tähän tarkoitukseen.

– Sanojen löytäminen voi olla vaikeata ja tiivistäminen, se on työlästä. Tekoäly löytää rivien välistä asioita, joita se sanoittaa uudella tavalla. Se on rikkaampi tapa löytää sanoja, Rantala sanoo jaksossa.

– Kaikilla ei ole ihmiskontaktia, jonka kanssa sparrata. Ja yrittäjälle tulee ajatuksia illallakin, Partanen jatkaa.

Yrittäjät & tekoäly -sarjan ensimmäisen yrittäjäjakson voit seurata Spotifysta, Suplasta, Applen podcasteista tai YouTubesta.

Kokeillen liikkeelle

Avausviikon asiantuntijajaksossa markkinointitoimistoyrittäjä ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jussi Pirhonen ja Elisan ohjelmistoasiantuntija Janne Toivoniemen korostavat molemmat innostusta ja kokeilunhalua.

– On hyvä lähteä tietyllä leikillä tutustumaan eikä ottaa ihan alussa liian vakavasti, Toivoniemi sanoo.

– Startti ehdottomasti sillä tavalla, että kunhan vaan testaa ja katsoo mitä sieltä tulee, Pirhonen jatkaa.

Hänen mukaansa Laura Siltalan tapauksessa on jo menty selvästi pidemmälle.

– Kuulostaa siltä, että yksinyrittäjä on ottanut tekoälyn työkaveriksi.

Molemmat korostavat tekoälyn mukanaan tuomaa muutosta. Toivoniemi kuvaa tilannetta ”aivan uudeksi tavaksi olla kontaktissa tietokoneen kanssa”. Pirhonen puolestaan korostaa sitä, että ihmisten on tekoälyn myötä muutettava tapaansa tehdä työtä.

Yrittäjät & tekoäly -sarjan ensimmäisen asiantuntijajakson voit seurata Spotifysta, Suplasta, Applen podcasteista tai YouTubesta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus saa olla minuun yhteydessä mahdollista haastattelua varten
Toimitus
Toimitus