Myssymummojen liikematkalla Saksassa ohjelmassa on ollut neulontatyöpajojen vetämistä sekä neulomista näyteikkunoissa.
26.11.2022 klo 10:29
Uutinen

Myssymummot vetävät neulontatyöpajoja Euroopan-kiertueella – Yhteistyö syvenee retkeilyjättien kanssa

Pöytyäläisen Myssyfarmin eläkeikäiset neulojat niittävät mainetta Euroopassa. Parhaillaan neljän mummon ryhmä vierailee Saksassa.

Pöytyäläinen Myssyfarmi työllistää liki sata eläkeikäistä neulojaa. Paikalliset Myssymummot neulovat yrityksen kaikki tuotteet suomenlampaan villasta.

Myssymummona toimiminen on eläkepäivillä tuonut täysin uuden uran, johon kuuluu myös liikematkustaminen. Parhaillaan neljän mummon ryhmä on Saksassa ulkoilujätti Globetrotterin kutsumana vetämässä neulonta-workshoppeja sekä neulomassa miljoonakaupunkien näyteikkunoissa muodin läpinäkyvämpien tuotantoketjujen puolesta mittavan huomion saattelemana.

Huomio pitää ansaita teoilla

Kyse on Myssylle ominaisesta tapahtumakonseptista, jolla se tekee toimintatapaansa tunnetuksi maailmalla. 

– Pieni yritys ei voi ostaa huomiota, vaan se pitää ansaita teoilla, linjaa Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu tiedotteessa.

Vaikeasta suhdannetilanteesta huolimatta Myssyfarmin vienti on noussut uusiin ennätyksiin. Tänä syksynä Myssy-asusteita myydään yli 190 liikkeessä 16 maassa, joukossa useita globaalisti tunnettuja tavarataloja sekä konseptimyymälöitä.

Myssymummojen Euroopan-kiertueeksi nimetty vientimatka alkoi Kölnistä keskiviikkona. Perjantaina 25. marraskuuta vuorossa oli päätapahtuma Münchenissä ja lauantaina 26. marraskuuta Berliinissä. Matkalla ovat mukana aiemmin Suomessa ikkunassa neuloneet ja muun muassa Scandinavian Voguelle poseeranneet ja haastatteluja antaneet saksankielentaitoiset Pirkko ”Pirre” Frey ja Tuulikki ”Tutta” Lehtinen sekä Marja-Liisa Virtanen ja Anneli Suomela.

– On ilahduttavaa nähdä ihmisten reaktiot ikkunassa. Ja onhan tämä mieletön juttu, on hienoa saada työlleen ja meille mummoille arvostusta, kuvailee Frey tiedotteessa.

Kiertue jatkuu torstaina joulukuun alussa Tukholmassa Kungsgatanilla, jossa vilkkaan kävelykadun ikkunoissa neulovat aamuruuhkan aikaan iloiset suomalaismummot.

Liikematkalle 70-vuotiaana

– Kun taloussanomalehti Nikkein haastattelussa toimittaja kysyi, mitä uutta ura Myssymummona on tuonut elämään, vastasi puoli vuotta aiemmin Japanissa edustanut Salli Seppälä, että ”liikematkailun se on tuonut”. Työurallaan kerrossiivoojana hän kun ei juuri matkustellut, kuvailee Rauhansuu vientimatkojen merkitystä neulojilleen. 

Yrityksen työntekijöille jatkuva reissaaminen ei ole yhtä tuttua kuin keskivertokasvuyritysten tiimeille, sillä keski-ikä lienee reilusti yli 70 vuotta. 

Ennen koronaa yritys vei Myssymummonsa muun muassa Nagoyaan, Müncheniin ja Zürichiin.

– Harva yritys pystyy tuomaan tuotantoaan paikan päälle ja kukapa ei rakastaisi mummoja. Pandemia kuitenkin asetti rajat yli 70-vuotiaiden kanssa reissaamiselle. Tuntuu kyllä mahtavalta päästä taas tarjoamaan täysin uudenlaisia elämyksiä meidän mummoille ja esittelemään suomalaista käsityötaitoa maailmalle, sanoo Rauhansuu.

Mummot tärkein jäänmurtaja

Vientimenestys on pitkäjänteisen työn tulos. 

– Meillä on todella tarkkaan rajattu konsepti, joka on ostajille helppo hahmottaa. Sitä siivittää vahva tarina, jossa Mummot ovat se tärkein jäänmurtaja. Oman paikan löytäminen ei ole ollut helppoa, eikä tällä alalla ole lunastettuja voittoja vaan oma on otettava uudelleen joka kausi, kuvailee Rauhansuu.

Vuosia jatkunut yhteistyö yritykselle tärkeiden jälleenmyyjien kanssa on mahdollistanut kasvun. Globetrotter ja Naturkompaniet ovat Suomen Partioaitan sisaryrityksiä.

– Syksyn tärkein uusin avaus on tämä Saksan Globetrotter-ketjuun pääseminen sekä yhteistyön syventäminen Ruotsin Naturkompanietin kanssa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus