1.6.2017 klo 21:45
Uutinen

Nämä yritykset kasvavat nyt nopeiten: Kärkijoukossa kohuttu Katera Steel

Kauppalehden kokoama lista Suomen nopeimmista kasvuyrityksistä on päivittynyt. Listan kärjessä viime vuosina ollut Supercell on nyt pudonnut pois sadan joukosta.

Vaikka Supercell on tippunut listalta, sadan nopeiten kasvavan yrityksen liikevaihto on noussut kolmessa vuodessa 1,5 miljardiin euroon. Kolme vuotta sitten luku oli selvästi pienempi, 122,9 miljoonaa.

Suomesta löytyy yhä enemmän yrityksiä, jotka kasvavat ripeästi ja niistä odotetaan isoja pelureita omalla alallaan. Listalle pääsyyn vaadittiin lähes 80 prosentin vuotuinen kasvu. Tuoreen listauksen yrityksistä joka viiden oli listalla myös viime vuonna, mikä kertoo jatkuvasta kovasta kasvuvauhdista.

Listalla on aikaisempaa enemmän liikevaihdoltaan yli 50 miljoonan euron yrityksiä. Listan suurin on Unity Technologies Finland, joka on mobiilipelien markkinointiin keskittyvä yritys.

Kauppalehti palkitsi kovimpana kasvuyrityksenä pelialalla toimivan Next Gamesin, joka kasvoi vuodessa 220 prosenttia.

Kymmenen parhaan kasvuyhtiön joukossa on härkäpapuvalmisteesta tunnettu Verso Food. Kahdenkymmenen nopeimman kasvajan joukossa on myös Katera Steel, joka nousi julkisuuteen Ylen uutisoitua viime syksynä sen omistuspohjasta ja yhteyksistä pääministeri Juha Sipilään.

Kauppalehden laatima lista perustuu tilinpäätöstietoihin ja toimitusten tiedusteluihin. Kriteerinä oli muun muassa yli 1,7 miljoonan euron kasvussa oleva liikevaihto viimeiseltä tilikaudelta.

20 nopeinta kasvajaa

1. Next Games Oy

2. Smartly.io Solutions -konserni

3. LeaseGreen Group -konserni

4. WAY 22 Oy

5. Uros-konserni

6. IndoorAtlas Oy

7. Nautical Partners Finland Oy

8. Dodreams Fairytale Company -konserni

9. Oy Reagena Ltd

10. Verso Food Oy

11. Verto Analytics Oy

12. Pomell Automotive Oy

13. Rakennus Mi & Re Oy

14. Sajucon Oy

15. Seriously Digital Entertainment Oy

16. Merkimo Oy

17. Aldoris Oy

18. Katera Steel Oy

19. Piceasoft Oy

20. Yousician Oy

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi