Sodankylästä kotoisin oleva Santeri Lintula haluaa rakentaa oman katuvaatemerkin ja saada levytyssopimuksen ennen 25-vuotissyntymäpäiviään.
27.12.2022 klo 10:08
Uutinen

Nuorella yrittäjällä Santeri Lintulalla on selkeä tavoite: Oma tasokas katuvaatemerkki ja levytyssopimus ennen 25-vuotispäivää

Yrittäjyys ei tuntunut koskaan uravaihtoehdolta Santeri Lintulalle. Ei ennen kuin hän 20-vuotiaana palkkatöissä ollessaan oivalsi, että voi itse olla se, joka määrittää oman tiensä ja ansionsa.

Sodankylästä kotoisin oleva Santeri Lintula haluaa rakentaa oman katuvaatemerkin ja saada levytyssopimuksen ennen 25-vuotissyntymäpäiviään. Suunnitelma on hyvässä vauhdissa.

– Tavoitteeni on yhä tismalleen sama kuin ensimmäisenä päivänä, jolloin marssin opettajanhuoneeseen kertomaan, että haluan rakentaa Suomen kansainvälisesti menestyneimmän katuvaatemerkin, 23-vuotias Lintula naurahtaa.

Kittilässä syntynyt idea – uuden sukupolven tasokas katuvaatemerkki Lapista – on nyt edennyt siihen, että Vuosi yrittäjänä -kurssilla liikkeelle lähtenyt SALSTREET löytyy nyt kaupparekisteristä ja on ihan oikea yritys. Verkkokauppa on juuri avattu ja uudet tuotteet suunnittelussa.

Kun Santeri sai ahaa-elämyksen, miten yrittäjänä voisi itse vaikuttaa omiin tuloihin ja jokapäiväiseen elämään, opiskelu tuntui parhaalta keinolta edistää asioita. Ammattiopisto Lappian merkonomiopinnot Torniossa olivat ensimmäinen askel Santerin suunnitelmassa.

Seuraavat vaiheet rakentuvat nyt tradenomiopintojen ohella Rovaniemellä.

Musiikkia vaatebrändin rinnalla

Nuori Yrittäjyys ry:n alumnina toimivan Santeri Lintulan puheenparresta tulee mieleen Antti Tuisku ja muutakin samaa heissä tuntuu olevan. Molempia yhdistää rakkaus musiikkiin ja persoona, joka haluaa repiä itsestään kaiken siinä, mihin ryhtyy.

– Tulen musikaalisesta perheestä, ja musiikki on minulle välttämättömyys. Aloin 16-vuotiaana kirjoittaa biisejä ja pari vuotta myöhemmin tuottamaan musiikkia taiteilijanimellä Alecsanteri. Nykyiseen minäkuvaani kuuluu erottamattomasti oma brändini SALTSTREET sekä haave urasta musiikkiteollisuudessa, Santeri kertoo.

Ketteriä kokeiluja kurssilla

Koko Vuosi yrittäjänä -aika oli Santerille kokeiluja siitä, mikä toimii ja mikä ei. Katuvaatekulttuurin hän tunsi läpikotaisin. Opinnot olivat mahdollisuus testata uusia asioita ja kerätä oppia suunnitelmallisuudesta, kannattavuuslaskelmista, brändäyksestä ja digimarkkinoinnista.

– Vuosi yrittäjänä -kurssilla sai ja piti harjoitella ajankäyttöä ja vastuunottamista. Oikeastaan se ei tuntunut koulukurssilta lainkaan, niin paljon isompi ja mielenkiintoisempi se oli. Saimme toteuttaa omaa intohimoa. Torniossa oli minuakin nuorempia opiskelijoita, jotka sanoivat samaa. Tuntuu kuin menisi harrastukseen, jonka on itse valinnut, Santeri kiittelee.

Teksti: Ulla Alakangas/Nuori Yrittäjyys ry

Santeri Lintulan yritys SALSTREET NY valittiin keväällä 2022 vuoden parhaimmaksi innovaatioksi Uskalla Yrittää -finaalissa, jonka Nuori Yrittäjyys ry järjestää osana Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa. Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa nuoret perustavat harjoitusyrityksen ja opiskelevat monipuolisesti yrittäjyys- ja työelämätaitoja.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.