8.6.2017 klo 15:36
Uutinen

Nyt huijataan apteekkareita – Aiheettomia laskuja mennyt useammalle

Satakuntalainen apteekkari kertoo, että ”aika moni apteekki on saanut vastaavanlaisen laskun”. Laskun aihe on epäselvä, laskun selitteessä lukee ”Bruttotilityksen provisiot”.

Apteekkari oli saanut laskun maanantaina, ja soittanut sen jälkeen Suomen Yrittäjien lakineuvontaan.

Suomen Yrittäjien lakineuvoja Heidi Nenonen kertoo, että viitisen apteekkaria on ollut neuvontaan yhteydessä parin päivän aikana.

– Näissä kaikissa on sama eräpäivä, sama hinta ja sama laskutuksen peruste. Osa näistä yrittäjistä on ollut poliisiin yhteydessä, ja tehnyt rikosilmoituksen. Näitä voidaan pitää petoksen yrityksenä, kun kyseessä on lasku, joka ei perustu mihinkään, Heidi Nenonen kertoo.

Lakineuvojan ohje kuuluu:

– Kun kyseessä on asiaton lasku, jolla ei ole perustetta, ei reklamaatiota ole välttämätöntä tehdä. Poliisille on syytä tehdä kirjallinen rikosilmoitus. Missään nimessä laskua ei tarvitse maksaa.

”Laskut teetättävät paljon vaivaa, pitää selvitellä niitä”

Laskun lähettäjänä Suomen Yrittäjien tietoon tulleissa tapauksissa on HRH Laskutus Oy. Lähettäjän kohdalla on harhaanjohtavasti myös maksupäätteiden tarjoajan Nets Oy:n logo. Nets on tiedottanut asiakkaitaan nettisivuillaan harhaanjohtavista huijauslaskuista 6. kesäkuuta.

Apteekkarien saamissa laskuissa eräpäivä on 9. kesäkuuta 2017. Laskutettava summa on kaikissa näissä ollut sama 386,55 euroa.

Yrittäjäsanomille asiasta kertonut satakuntalaisapteekkari huomasi laskussa kummallisuuksia ja soitti laskussa olleeseen puhelinnumeroon. Ensiksi hän ajatteli, että lasku saattaisi liittyä maksupäätteeseen tai johonkin korttitilitykseen.

– Laskussa ei kerrota miltä aikaväliltä tämä olisi, ja sanamuoto bruttotilityksen provisiot kuulosti hyvin oudolta.

– Numero meni ihan muualle kuin laskun lähettäjälle, meni perintätoimisto Intrum Justitiaan. Perintätoimistosta sanottiin, ettei lasku ole heiltä. Ymmärsin, että tässä on jotain hyvinkin outoa.

– En ole vielä tehnyt rikosilmoitusta, pitäisi keritä se tehdä. Laskut tympäisevät, ne teetättävät paljon vaivaa: sitten kysellä neuvoa ja vielä tehdä rikosilmoitus. Aikaa vievää hommaa, tällainen on valitettavaa, apteekkari harmittelee.

Laskussa mainittua Y-tunnusta ei löydy YTJ-rekisteristä.

Kotisivut kuuluvat eri yritykselle

Laskussa mainitun kotisivun hrh.fi-osoitteen yrityksellä Helsingin Rengashotelli Oy:llä ei ole mitään tekemistä lähetettyjen laskujen kanssa.

Kuvan ”Asiakas/Maksaja” kentästä on poistettu ko. apteekin yhteystiedot

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi