22.2.2018 klo 16:04
Uutinen

Opiskelijoiden tunteille uusi mittaustapa: Suomalaisstartup valjastaa oppilaiden älypuhelimet hyötykäyttöön

Uusi tunnesovellus analysoi oppilaiden ja opiskelijoiden tunnekokemuksia.

Suomalainen NayaDaya-startup mittaa ja analysoi oppilaiden ja opiskelijoiden tunnekokemuksia.

– Oppilaiden ja opiskelijoiden tunteita voidaan vihdoin mitata ja ymmärtää – samalla opitaan tärkeitä tunnetaitoja, lupaa Päivi Nilivaara.

Nilivaara on johtanut helmikuun alusta suomalaisen NayaDaya Oy:n koulusektoria.

– Kouluissa digitaalinen vuorovaikutus voidaan kääntää oppilaiden ja yhteisön eduksi. Tunnistamalla, ilmaisemalla ja ymmärtämällä monimuotoisia tunteita voidaan lisätä myötätuntoa ja vastuullisuutta. Tavoitteena on rakentaa ekososiaalista sivistystä ja koko yhteiskuntaa kestävällä tavalla, Nilivaara korostaa.

”Nähdään oppilaiden tunnekokemukset erilaisissa oppimistilanteissa”

Mittauksessa käytetään oppilaiden älypuhelimia. Niiden avulla oppilaat voivat ilmaista tunteitaan erilaisissa konteksteissa, kuten oppitunnin tai koulupäivän alussa tai lopussa. Tunnekokemukset voidaan yhdistää mm. oppiaineisiin, luokkiin ja ryhmiin, kouluihin, oppimisympäristöihin ja opetusmenetelmiin. Emotionaalisen sitoutumisen voimakkuutta ja sisältöä mitataan ns. Emotional Engagement Indexin sekä 20 tunneperheen avulla.

– Vertailukelpoisen tunnusluvun ja tieteelliseen tutkimukseen perustuvan tunneprofiilin avulla nähdään oppilaiden tunnekokemukset erilaisissa oppimistilanteissa. Olosuhteita ja opetusta on mahdollista kehittää tavoitteellisesti, ja oppilaiden taitoja tunteiden käsittelyssä voidaan vahvistaa. Tuloksista voidaan keskustella oppilaiden ja vanhempien kanssa, Nilivaara kuvailee.

NayaDayan ratkaisua pilotoidaan maaliskuusta alkaen kouluissa muun muassa Asikkalassa ja Lappeenrannassa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill