10.3.2021 klo 10:13
Uutinen

Pelastetaan palvelut – Lähilauantaina ostetaan Pirkanmaalta

Lauantaina 20.3.2021 järjestetään historian ensimmäinen Lähilauantai. Valtakunnallisen kampanjan avulla Suomen Yrittäjät alue- ja paikallisyhdistyksineen haluaa muistuttaa, että tekemällä vastuullisia ostopäätöksiä jokainen voi vaikuttaa paikallisten palveluiden säilymiseen.

– Kehitämme aktiivisesti maakunnan elinvoimaa yhteistyössä kuntien ja paikallisten yrittäjien kanssa, mutta siitä huolimatta monin paikoin on jo arkipäivää, että tavanomaisiakin ostoksia ja palveluita joutuu hankkimaan kauempaa. Lähilauantai-kampanjalla haluamme herätellä kuntalaisia pohtimaan omien ostopäätöstensä vaikutuksia paikkakunnan elinvoimalle. Etenkin nyt kuntavaalien alla on hyvä pysähtyä miettimään, millaista olisi, jos yrityksillä ei ole toimintaedellytyksiä omalla kotipaikkakunnalla, elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen Pirkanmaan Yrittäjistä sanoo.

Koronakriisi korostaa vastuullisen kuluttamisen merkitystä

Alun perin Lähilauantaille suunniteltiin muun muassa toritapahtumia sekä yritysten avoimia ovia. Tämänhetkisessä koronatilanteessa suunnitelmat menivät uusiksi, mutta lannistua ei saa.

– Lähilauantai siirtyy nyt monen muun tapahtuman tavoin verkkoon. Pirkanmaalla monet paikallisyhdistyksemme ovat haastaneet yrityksiä kertomaan itsestään esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja muutenkin nostamaan paikallisen ostamisen tärkeyttä esiin omassa viestinnässään. Turvallisuusohjeita noudattaen voi tälläkin hetkellä asioida paikallisissa liikkeissä tai hakea esimerkiksi noutoruokaa. Moni pienikin yritys on korona-aikana perustanut verkkokaupan, josta voi niin ikään ostaa turvallisesti – ja vastuullisemmin kuin kansainvälisistä verkkojäteistä, Virtanen sanoo.

Paikallisten yritysten tukeminen on erityisen tärkeää nyt, kun koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa. Pelko on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja työpaikat ja palvelut katoavat.

Kuntavaaliehdokkaille mahdollisuus jututtaa oman kunnan yrittäjiä

Lähilauantai on osa Yrittäjien kuntavaaliohjelmaa Ei kuntaa ilman yrityksiä. Valtaosa yritysten toimintaedellytyksiin vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa, ja on meidän kaikkien etumme, että päätöksenteossa mukana olevat tahot ymmärtävät esimerkiksi yritysten merkityksen kuntien verotulojen kerryttäjänä.

– Lähilauantain myötä kannustamme kuntavaaliehdokkaita tutustumaan paikkakunnan yrityksiin ja kysymään suoraan, miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi kehittää. Menestyvät yritykset tuovat kuntiin verotulojen lisäksi työtä ja hyvinvointia ja lisäävät paikkakunnan vetovoimaa, Virtanen muistuttaa.


Kuka tahansa voi osallistua Lähilauantain viettoon – tyyli on vapaa! Julkaise somessa, somista liiketilasi, kiitä asiakkaitasi, kirjoita mielipidekirjoitus paikallislehteen. Ideoita ja kuvamateriaalia löydät osoitteesta www.lahilauantai.fi

#lahilauantai #ostapieneltä #eikuntaailmanyrityksiä #kuntavaalit2021