31.10.2017 klo 15:30
Uutinen

Pomonvaihto päiväksi – NY yrittäjällä kiikarissa Baltian markkinoiden valloitus

Yrittäjäjärjestön toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen työt on ottanut harteilleen päivän ajaksi job shadow, Aatu Pulkkinen. Tänään on NY Job Shadow -päivä ja päivässä on mukana 51 johtajaa ja nuorta.

Hämeenlinnan lyseon ensimmäisen vuosikurssin oppilaan Aatu Pulkkisen ennakko-odotusten mukaan SY:n toimitusjohtajan työ olisi virallista, mutta samalla rennossa ja mukavassa ilmapiirissä tekemistä.

– Monessa kohtaa on mennyt niin kuin ennalta arvasin, mutta todellinen työnkuva on lähtenyt tarkentumaan. Hyvät fiilikset, 16-vuotias tuore hämeenlinnalainen sanoo.

Vaikuttaako Mikael Pentikäisen työ kiinnostavalta?

– Työ on edustavaa ja vaihtelevaa, mistä itse tykkäisin. Samaan aikaan siistiä sisätyötä ja ajatustyötä. Työtä, missä puhutaan, mietitään ja järjestellään.

SY:n hallitus kokoontui tänään Helsingissä. Pulkkinen oli aitiopaikalla seuraamassa kokouksen kulkua puheenjohtajan vieressä.

– Minulle hallitustyöskentely on pääasiassa tuttua. Olen Hämeenlinnan kantakaupungin alueen nuorisovaltuuston puheenjohtaja. Mutta yllätys oli, että hallitus on niin iso, lukiolainen kertoo.

– Tämän jälkeen päivä jatkuu SEB:llä (rahoitusalan yritys).

Pulkkinen on SY:n opiskelijajäsen. Jäsenyyden hänelle lahjoitti Hämeenlinnan kaupunki.

Tähtäin vaatealalla, jo kolmas NY yritys

Aatu Pulkkinen pääsi mukaan job shadow -päivään Nuori yrittäjyys ry:n kutsumana. Hänellä on ollut jo kaksi NY-yritystä ja Pulkkisen tiimi voitti viime joulukuussa Uskalla Yrittää -semifinaalin peruskoulun sarjassa HottisGrilli NY-yrityksellään. Kilpailu on Nuori yrittäjyys ry:n järjestämä.

Nyt Padasjoelta Hämeenlinnaan lukion takia muuttaneella nuorella miehellä on kolmas yritys perusteilla. Hän opiskelee luova yrittäjyys -linjalla. Vaatealan Absolut Arma -NY yritys rekisteröidään ensi viikolla ja tavoitteissa on Baltian markkinoiden valloitus. Armeijakuosisten vaatteiden kohderyhmänä ovat kalastuksen, metsästyksen ja air soft -pelien harrastajat. Yritystiimi on jo kasassa.

– Hankimme Foxa Oy:ltä M05-kangasta ja meillä on etsinnässä, mistä saisimme ostaa kustannustehokkaasti ompelutyötä EU-alueelta. Protyyppi on valmis ensi kuun loppuun mennessä.

Pulkkinen näkee potentiaalia laajentaa vaatealan NY-yrityksen osakeyhtiöksi jossakin vaiheessa.

Aatu Pulkkisen äiti on yrittäjä ja isälläkin on sivutoiminen yritys.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi