26.10.2017 klo 10:24
Uutinen

Puuseppäkö katoava ammatti? Tämä yritys todistaa väitteen vääräksi

Kontiolahtelainen puusepänyritys kolminkertaistaa toimitilansa ja tähtää reippaaseen kasvuun. Firmaa johtaa 27-vuotias Miikka Kotilainen.

Miikka Kotilaisen yhden miehen verstaana toimintansa aloittanut pohjoiskarjalainen yritys on osoittanut, että käsityöllä voi edelleen kasvaa ja menestyä.

Mittatilaustöihin erikoistunut Puuartisti Oy aloitti verstastilojensa mittavat laajennustyöt Kontiolahdella lokakuussa. Laajennuksella yritys hakee kasvua erityisesti erikoisemmasta puurakentamisesta sekä Suomesta että ulkomailta. Tavoitteena on myös palkata jatkossa lisää osaavaa työvoimaa.

Lisätilaa kaivataan kipeästi, sillä kolmen toimintavuotensa aikana Puuartisti on kasvanut vauhdilla. Yhden miehen verstaana aloittanut yritys työllistää nyt yrittäjän lisäksi kolme muuta vakituista puuseppää, yrityksen liikevaihto on kolminkertaistunut ja ainutkertaisesti toteutettavat projektit ovat kasvaneet koko ajan.

– Tähän saakka tilanpuute on rajoittanut Puuartistin kasvua ja projektien kokoluokkaa. Laajennuksen myötä pystymme vastaamaan kysyntään, kun meillä on tilaa pyöritellä isoja kalustekokonaisuuksia ja massiivipuurakenteita ja työstää vaikka kokonaisia puurakennuksia, Puuartisti Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Kotilainen kertoo.

”Viihdymme Kontiolahdella”

Puuartistin nykyiset vajaan 300 neliömetrin tilat Kontiorannan entisellä varuskunta-alueella kolminkertaistuvat 950 neliömetriin. Tästä tilasta 250 neliötä on lisää lämmintä tilaa verstastyöskentelyyn ja 400 neliötä katettua tilaa puurakenteiden käsittelyyn. Laajennuksen on määrä valmistua alkuvuoteen 2018 mennessä.

Laajennus toteutetaan uusiokäytetyistä, siirrettävistä betoni-, puu- ja peltielementeistä. Suuri osa laajennustyöstä tehdään Puuartistin omin voimin, mutta hanke työllistää myös lukuisia paikallisia yhteistyökumppaneita esimerkiksi elementtien nosto- ja siirtotyössä, lattiavaluissa sekä sähkö- ja lämpötekniikan asentamisessa. Rakennuksessa otetaan käyttöön uudehko lämmitystekniikka, ilma-vesilämpöpumppu, joka on ekologinen ja energiatehokas vaihtoehto suuren hallin lämmitykseen.

– Halusimme nimenomaan laajentaa toimitilojamme emmekä siirtyä muualle, sillä viihdymme Kontiolahdella. Täällä on kaikki mitä tarvitsemme yritystoimintaan. Kunta suhtautuu erittäin myönteisesti, sekä täällä on tilaa ja osaavia paikallisia yhteistyökumppaneita, Kotilainen kertoo.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi