15.5.2018 klo 14:08
Uutinen

Rautavaaran yrityspalveluihin on panostettava

Yrittäjät huolissaan kunnan elinvoimaisuudesta

Rautavaaran Yrittäjät on huolissaan kuntansa elinvoimaisuudesta ja toivoo panostuksia yrityspalvelumallin kehittämiseen.

Puheenjohtaja Marianna Kauhasen mukaan toimiva yrityspalvelumalli tarkoittaisi kunnassa selkeästi vastuutettua tehtävää, jossa palvelut olisivat saatavilla helposti yhdeltä luukulta ja koko yrityksen elinkaaren kattavasti.

– Jos kunta ei pysty itse toteuttamaan palvelua, voisi sen tehdä yhteistyössä esimerkiksi muiden kuntien kanssa. Toimivilla yrityspalveluilla kuten myös hyvällä elinympäristöllä on merkitystä niin yritysten sijaintipäätöksissä kuin työntekijöiden ja perheiden sijoittumisessa kuntaan, Kauhanen muistuttaa.

– Kunta ja yritykset tarvitsevat toisiaan; Kun yritykset menestyvät, kuntaan syntyy työpaikkoja ja verotuloja asukkaiden hyvinvoinnin rakentamiseen, Kauhanen jatkaa.

Vuoropuhelu on tärkeää

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen yhtyy Kauhasen huoleen ja kannustaa Rautavaaran kuntaa aktiiviseen vuoropuheluun yrittäjiensä kanssa.

– Pienillä paikkakunnilla hyvin toimivista yrityspalveluista löytyy maakuntammekin sisällä hyviä esimerkkejä ja näitä kokemuksia kannattaa hyödyntää, Nykänen toteaa vierailullaan Rautavaaralla 14.5.2018.

Rautavaaran kunnanjohtaja Unto Murto on valmis kehittämään yhteistyötä yrittäjien kanssa ja kertoo, että suunnitteilla on mm. yritystoimikunnan perustaminen kuntaan.

Rohkeasti uudistumaan

Sote- ja maakuntauudistuksen myötä asiakkaan valinnanvapaus kasvaa. Monituottajamallilla tuotetut palvelut turvaavat ihmisten arjen myös harvaan asutulla alueella, kuten Rautavaaralla.

Rautavaaralla on jo lähdetty rohkeasti mukaan valinnanvapauskokeiluun, kun yksityinen lääkäriasema Kunnanlääkärit aloitti toiminnan paikkakunnalla. Tämä on hyvä esimerkki kunnan uudistumisesta ja eteenpäin pyrkimisestä ja sitä työtä halutaan Unto Murron mukaan jatkaa edelleen.

– Kiinteistö Oy Rautavaaran virastotalosta tulee tehdä hoivaklusterin yrityskeskittymä yhdessä Rautavaaran Yrittäjien, Rautavaara Portti Oy:n ja Kunnanlääkärit Oy:n kanssa, Murto visio.

Kilpailu synnyttää innovaatioita

Valinnanvapauden myötä alalle syntyy kilpailua, mikä puolestaan mahdollistaa uudenlaisen yrittäjyyden ja innovaatioiden syntymisen.

– Rautavaaralla uusiin innovaatioihin on erinomaiset lähtökohdat kattavan valokuituverkon ansiosta. Pitkät välimatkatkaan eivät ole este uusien sähköisten palveluiden ja etäyhteyksien käyttöönoton myötä, toteaa Arto Nykänen ja kannustaa ottamaan digitalisaation tuomat mahdollisuudet laaja-alaisesti käyttöön.

Kuva ylhäällä: Vierailuohjelmassa oli mm. tutustuminen LVI-Karmitsaan. Kuvassa vasemmalta oikealle Jukka Korkalainen (Rautavaaran kunnanhallituksen puheenjohtaja), Aki Karmitsa (LVI-Karmitsa), Anu Karmitsa (Tili ja isännöinti Karmitsa) ja Arto Nykänen (Savon Yrittäjät). Kuva: Unto Murto.

Lisätietoja:

Marianna Kauhanen, puheenjohtaja
Rautavaaran Yrittäjät
p. 050 439 1991 marianna.kauhanen(at)tulilyhty.fi

Arto Nykänen, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Unto Murto, kunnanjohtaja
Rautavaaran kunta
p. 040 860 8100, unto.murto(at)rautavaara.fi