16.5.2018 klo 19:19
Uutinen

Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä 2018 – Akseli Fonsén

Satakunnan Yrittäjät on valinnut Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä 2018 -palkinnon saajaksi Akseli Fonsénin. Yrityksensä Tmi A. Fonsén hän on perustanut vuonna 2012, jolloin hän otti haltuunsa K-supermarket Myllyn Harjavallassa.

Satakunnan Yrittäjät on valinnut Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä 2018 -palkinnon saajaksi Akseli Fonsénin. Yrityksensä Tmi A. Fonsén hän on perustanut vuonna 2012, jolloin hän otti haltuunsa K-supermarket Myllyn Harjavallassa. Tuolloin 25-vuotiaana hän oli nuorin sen hetkisistä K-supermarket kauppiaista. Nuori yrittäjä vannoo asiakaspalvelun nimeen.

Yrittäjyys voi alkaa monin tavoin. Se voi alkaa perinteisesti liiketoimintaa hiljalleen kasvattaen, sukupolven- tai omistajanvaihdoksen myötä tai kuten Akselin tapauksessa lähes yhdessä yössä. Nuorelle yrittäjälle ei ole kaikkein helpoin paikka huomata, että työ alkaa heti täysillä ja yhtäkkiä on myös esimies monelle työntekijälle.

– Palkitsemisissa olemme halunneet tuoda esille yrittäjyyden monimuotoisuutta, ja myös eri toimialoja. Kaupan ala on hyvin kilpailtua ja pärjätäkseen yrittäjän on koko ajan kehitettävä sekä itseään että yritystään. Akseli on onnistunut tässä hienosti, Markku Kivinen kehuu vuoden nuorta yrittäjää.

Ideoita ja yhteiskuntavastuuta

Akseli Fonsén on pyörittänyt K-supermarket Myllyä nyt jo 6 vuotta, ja hän on koko ajan kehittänyt kaupan toimintaa eri tavoin. Onkin sanottu, että Akselilta eivät lopu ideat kesken. Nämä ideat ovat varmasti yksi syy, miksi hän on pärjännyt hyvin erittäin kilpailulla vähittäiskaupan alalla. Harjavallassa onkin nähty muiden muassa voimanostokilpailuja sekä erilaisia lastentapahtumia.

Vaikka K-supermarket Mylly onkin osa K-ketjua, myymälän ilmettä on luotu kauppiasyrittäjän näkemys edellä, ja erityisesti lähiruoka ja lähialueen tuottajat on tuotu esille. Myymälässä näkyy eri tavoin myös paikallisen toiminnan sekä paikallisten urheilijoiden tukeminen. K-supermarketien Tavallista parempi ruokakauppa -slogan mukautuukin Fonsénin kaupassa Tavallista Paikallisempi ruokakauppa muotoon.

Yhteiskunnallista vastuuta Fonsén on ottanut palkkaamalla kaupalle vuosittain useita Tutustu työelämään ja tienaa -nuoria. Myös energiajuomien ikäraja otettiin heti käyttöön Fonsénin aloitettua kauppiaana. Tutuksi on tullut myös avustusruokatoiminnan tukeminen sekä yhteistyö kaupungin ja paikallisten yrittäjien kanssa.

– Valinta Satakunnan vuoden nuoreksi yrittäjäksi on hieno juttu. Tavoitteeni on ollut olla koko kaupungin kauppias, ja ainakin asiakaspalautteiden perusteella olen tainnut onnistua siinä ihan hyvin. Hienoa, jos se on huomattu laajemminkin, Akseli avaa ajatuksiaan valinnasta.

– Asiakkaiden parissa työskentely onkin tässä työssä parasta. Ihan yksin en kuitenkaan tätä kauppaa pyöritä, eli kyllä kaikki kiitos kuuluu myös henkilökunnalleni, Akseli Fonsén muistuttaa.

Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä 2018
Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä 2018 palkittiin Satakunnan Yrittäjien kevätkokouksessa 16.5.2018. Alma Media ja Satakunnan Yrittäjät palkitsevat Satakunnan vuoden nuoren yrittäjän 5.000 euron suuruisella mediastipendillä.