18.12.2017 klo 10:34
Uutinen

Savon Yrittäjien hallitus 2018

Savon Yrittäjien syyskokous valitsi vuodelle 2018 hallituksen, joka koostuu seuraavista henkilöistä:

Yrjö Ronkainen, Varpaisjärven Yrittäjät

Yrjö Ronkainen tuli valituksi yksimielisesti jatkamaan neljännen kauden tehtävässään Savon Yrittäjien puheenjohtajana. Ronkainen on myös Suomen Yrittäjien hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä toiminut Varpaisjärven Yrittäjien puheenjohtajana vuosina 2006-2009 ja 2011-2014. Hänellä on kokemusta myös useista muista luottamustehtävistä yrittäjäjärjestön ulkopuolella.

Koulutukseltaan Ronkainen on kauppatieteiden maisteri ja yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2003 lähtien. Hän on pääomistajana Varpuke Oy:ssä ja Brodeerauskeskus Savo Ay:ssä. Lisäksi Yrjö omistaa osan Itä-Suomen Betonilattiat Oy:stä ja on juuri perustanut uuden yrityksen Wearia Finland Oy:n, jolle siirretään osa Varpuke Oy:n nykyisistä tehtävistä.

Tarja Arbelius, Kiuruveden Yrittäjät

Tarja Arbelius valittiin jatkamaan Savon Yrittäjien varapuheenjohtajana. Arbelius on Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtajana (2005-2008 ja 2013 >) ja toiminut aikaisemminkin Savon Yrittäjien hallituksessa sekä myös työvaliokunnassa. Hänellä on laaja-alainen kokemus erilaisista yhteiskuntavaikuttamisen tehtävistä myös yrittäjäjärjestön ulkopuolella.

Tarja Arbelius on toiminut yrittäjän 17 vuotta. Hän on toimitusjohtajana Ihalan Tupa ja Polku Oy:ssä ja toisena sijaisvanhempana Sijaiskoti Satuniemi Oy:ssä. Arbelius on terveydenhoitaja, perheinterventtiokliinikko sekä psykoterapeutti, jolla on kokemusta sekä kouluterveydenhuollosta että äitiyshuollosta ja neuvolatoiminnasta.

Jukka Ryhänen, Iisalmen Yrittäjät

Jukka Ryhänen valittiin Savon Yrittäjien uudeksi varapuheenjohtajaksi. Ryhänen on toiminut Kopio-Raksa Oy:n yrittäjänä vuodesta 2010 lähtien. Hän on ollut aktiivinen yrittäjäjärjestön jäsen koko yrittäjäuransa aikana, sillä jo vuonna 2011 hän oli Iisalmen Yrittäjien hallituksessa. Iisalmen Yrittäjien puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2016. Ryhänen on toiminut aikaisemminkin Savon Yrittäjien hallituksessa sekä myös työvaliokunnassa.

Jukka Ryhänen on ollut aktiivinen jo nuoresta lähtien; 15 vuotiaana hän on lähtenyt mukaan nuorisoseuratoimintaan. Myöhemmällä iällä hän on toiminut myös omakotiyhdistyksessä sekä Pohjois-Savon ja Suomen Omakotiliitossa. Koulutukseltaan Ryhänen on tradenomi. Virtaa Jukalla riittää ja omien sanojensa mukaan hän on valmis tekemään rakentavaa yhteistyötä entistä vahvemman yrittäjäjärjestön eteen.

Jyrki Sarkkinen, Kuopion Yrittäjät

Jyrki Sarkkinen valittiin uudeksi varapuheenjohtajaksi. Hän on aikaisemmin toiminut Savon Yrittäjien hallituksessa sekä Kuopion Yrittäjien hallituksessa ja varapuheenjohtajana kolmen eri puheenjohtajan aikana. Asianajaja varatuomari Sarkkinen on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti, ja hän on ollut osakkaana/yrittäjänä Asianajotoimisto Karvinen, Sarkkinen & Sallinen Ky:ssä vuodesta 2003 alkaen. Asianajotehtävissä hän on toiminut vuodesta 1998 alkaen, ja asianajajana vuodesta 1999 alkaen. Tätä ennen Jyrki Sarkkinen on toiminut rahoitusalalla, tuomarina ja syyttäjänä.

Jyrki Sarkkinen on aktiivinen myös muissa järjestöissä. Hän on toiminut tai toimii tällä hetkellä mm. Suomen Asianajajaliitossa, Suomen Lakimiesliitossa ja Suomalaisessa lakimiesyhdistyksessä eri luottamustehtävissä. Sarkkinen harrastaa tennistä, koripalloa, muita pallopelejä ja hiihtoa. Hän on ollut Suomen Tennisliiton hallituksen jäsen 6 vuotta, ja tällä hetkellä hän on liiton vaalivaliokunnan jäsen ja kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja.

Henri Jauhiainen, Sonkajärven Yrittäjät

Henri Jauhiainen on toiminut Sonkajärven Yrittäjien hallituksessa kuusi vuotta, siitä viisi vuotta tiedottajana ja kolme vuotta varapuheenjohtajana. Vuodesta 2018 alkaen hän toimii Sonkajärven Yrittäjien puheenjohtajana. Itseään Jauhiainen kuvailee motivoituneeksi, aktiiviseksi, avoimeksi ja sosiaaliseksi. Henrin yritys JJ-Service Oy sijaitsee Sonkajärvellä Jyrkänkosken rannalla, jossa sijaitsevalla Ruukin tuvalla voi käydä nauttimassa kesäaikaan kahvila- ja pubipalveluista kauniissa ympäristössä, myös juhlien järjestäminen ja kalastus onnistuvat.

Merja Korkalainen, Kuopion Käsityö- ja tehdasseuruus

Merja Korkalainen on toiminut vuosia Suomen vanhimman yrittäjäyhdistyksen, Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry:n hallituksessa. Puheenjohtajana Korkalainen oli tässä yhdistyksessä vuosina 2008-2012. Korkalainen on toiminut myös Pohjolan alueneuvottelukunnan jäsenenä ja puheenjohtajana. Hänen monipuolinen kontaktiverkosto, yhteistyökykyisyys ja sitoutunut asenne on hyvä lisä Savon Yrittäjien hallitukseen.

Merja Korkalainen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1992 alkaen. M-Erikoiskaluste Oy on yksi johtavista julkisten kiintokalusteiden valmistajista Suomessa.

Matti Leppälä, Suonenjoen Yrittäjät

Matti Leppälällä on rautainen kokemus yrittäjäjärjestön luottamustoimista. Hän on toiminut Kinnulan ja Suonenjoen Yrittäjien puheenjohtajana. Lisäksi hän on ollut Savon Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajana sekä työvaliokunnan jäsenenä noin 10 kautta.

Matti on toiminut yrittäjänä 28 vuotta. Hän aloitti K-kauppiaana ja myöhemmin siirtynyt sijoitusliikennetoimintaan, jota hän pyörittää Matti Leppälä Oy:n kautta.

Heli Malinen, Leppävirran Yrittäjät

Heli Malinen on ollut Leppävirran Yrittäjien hallituksessa jo vuosia ja puheenjohtajan viisi vuotta. Savon Yrittäjien hallituksessa ja työvaliokunnan jäsenenä hän on toiminut viisi vuotta. Malinen toimii myös Leppävirran Yrittäjänaisten hallituksessa sekä lukuisissa muissa luottamustehtävissä. Savon Yrittäjien hallitus saa hänestä yrittäjyyden asiantuntijan sekä sitoutuneen, ennakkoluulottoman ja rohkean jäsenen hoitamaan yhteisiä asioita.

Heli on toiminut pitkään K-Rauta, K-Maatalous ja Konemalissi yrittäjänä Leppävirralla ja Varkaudessa. Esensia Ky:n hän perusti kolme vuotta sitten. Esensia tarjoaa kauneudenhoito- ja hyvinvointialanpalveluita, koulutusta ja konsultointia.

Hannele Taattola, Juankosken Yrittäjät

Hannele Taattola toimii Juankosken Yrittäjien hallituksessa, tällä hetkellä sihteerinä. Hän on ollut ja on mukana monessa muussakin yhdistystoiminnassa, mm. nyt Savon apteekkarityhdistyksen koulutusvastaavana.

Taattola aloitti yrittäjäuransa apteekkarina Valtimolla 2010. Siellä hän toimi ansiokkaasti Valtimon Yrittäjien puheenjohtajana kolme vuotta. Apteekkariksi Juankoskelle Taattola siirtyi vuonna 2015. Harrastuksikseen Taattola mainitsee kuntoliikunnan, Lions-toiminnan, shakin peluun ja uusimpana rumpujen soiton.

Petteri Virranta, Siilinjärven Yrittäjät

Petteri Virranta on toiminut Nuohousalan Keskusliitto ry:n puheenjohtajana ja hallituksessa sekä Savon Yrittäjien hallituksen jäsenenä.

Nuohoojamestari ja rakennusinsinööri Virranta toimii Virranta-yhtiöiden yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Hänen Yrityksensä tarjoaa innovatiiviset ratkaisut sisäilman laadun parantamiseen. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös konsultointi, lakisääteiset nuohoukset sekä hormi- ja paloturvallisuustarkastukset. Virranta toimii myös useiden yritysten ja kiinteistöyhtiöiden hallituksissa omistajana tai asiantuntijana.

Varajäsenet:

Juhani Hirvonen, Lapinlahden Yrittäjät

Hirvonen on toiminut viisi vuotta Kiteen Yrittäjien hallituksessa sekä Pohjois-Karjalan Yrittäjien työvaliokunnassa. Lapinlahden Yrittäjissä hän on ollut vuodesta 2002 lähtien; Tästä ajasta seitsemän vuotta puheenjohtajana. Hirvonen on myös ollut seitsemän vuotta Savon Yrittäjien hallituksen jäsenenä. Hirvonen sanoo tekevänsä sen minkä lupaa.

Metsätalousteknikko Juhani Hirvosella on pitkä ura metsäalalla. Työsarka alkoi vuonna 1977 metsäkoulua käyden ja yrittäjäksi hän rupesi 1993.

Johanna Miettinen, Sonkajärven Yrittäjät

Johanna Miettinen on toiminut Iisalmen Yrittäjien hallituksessa kuusi vuotta, joista kaksi vuotta varapuheenjohtajana. Lisäksi hänellä on menossa toinen kausi Sonkajärven Yrittäjien hallituksessa. Miettinen on ollut myös aktiivinen yrittäjänaisten toiminnassa ja onkin toiminut kaksi vuotta Iisalmen seudun yrittäjänaisten hallituksessa. Omien sanojensa mukaan hän toimii nuoruuden innolla ja hyvällä kokemuksella! Miettinen on ollut yrittäjänä Iisalmen Putkiasennus Oy:ssä 14 vuotta.

Marjo Valtanen, Siilinjärven Yrittäjät

Marjo Valtanen on ollut Siilinjärven Yrittäjien hallituksen jäsenenä vuodesta 2014 lähtien ja varapuheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien. Osaamisensa ansiosta Valtanen on toiminut Siilinjärven Yrittäjien ja monien muiden yhdistysten rahastonhoitajana.

Marjo Valtanen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1993 keskittyen kirjanpitoihin ja yritysneuvontaan. Yrittäjätoiminnan ohella Marjo on ollut mukana monissa kehittämisprojekteissa mm. ProAgrian erilaisissa hankkeissa.

Hans-Erik Wallen, Tervon Yrittäjät

Hans-Erik Wallen ”Hasse” on toiminut Tervon Yrittäjissä hallituksessa ja puheenjohtajana. Hasse on toiminut aikaisemminkin Savon Yrittäjien hallituksessa sekä myös Tervon Osuuspankin hallintoneuvostossa.

Wallen on toiminut yrittäjänä 12 vuotta. Monirakennus Wallen Oy toteuttaa nimensä mukaisesti niin remontit kuin uudisrakentamisen, suunnittelun, LVI- ja sähkötyöt, kaivinkonetyöt, asbestikartoitukset, -purut ja -mittaukset, otsonoinnit ja vesivahinkojen korjaukset.