Seinäjoen Yrittäjät_Kujo2024
Onnitteluja voitosta olivat Turussa vastaanottamassa Jukka Pajunen, Leena Perämäki ja Esa Nuottivaara Intosta, yrittäjien Kaisa Metsänranta sekä kaupungin puolesta Jaakko Kiiskilä, Pasi Kivisaari ja Kimmo Heinonen.
14.5.2024 klo 16:00
Uutinen

Seinäjoki jälleen yrittäjäystävällisin kaupunki

Seinäjoki sijoittui viidettä kertaa peräkkäin ykkössijalle Suomen Yrittäjien kuntabarometrikyselyssä. Tiistaina 14.5.2024 Turussa kunnallisjohdon seminaarissa jaettiin tunnustusta kolmessa kokoluokassa. Seinäjoki on ykkönen yli 50 000 asukkaan kaupungeista, Lieto keskikokoisista ja Vieremä alle 10 000 asukkaan kunnista. 

– Tuttu sija, mutta joka kerta todella hieno uutinen. Iso kiitos jälleen kaikille yrittäjille erinomaisesta yhteistyöstä ja halusta kehittää kaupunkia omalla toiminnallaan. Ensimmäinen sija ei tule laakereilla lepäämällä, vaan työskentelemme maan parhaan yritysyhteistyön puolesta päivittäin, kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä toteaa. 

– Hyvää yritysilmapiiriä meillä rakentavat myös yrittäjät itse, esimerkiksi kannustamalla ja kirittämällä toinen toisiaan, toimitusjohtaja Leena Perämäki Into Seinäjoesta jatkaa.

Seinäjoen kokonaisarvosana tutkimuksessa nousi. Vuonna 2022 se oli 3,62/5, nyt 3,75/5. Perämäki on erittäin tyytyväinen hienoisestakin noususta.

– Koska vain omaan toimintaansa voi oikeasti vaikuttaa, on hienoa, että olemme yrittäjien mielestä pärjänneet aiempaa paremmin. Ja edelleen on toki vara parantaa.

Seinäjoen Yrittäjien toiminnanjohtaja Kaisa Metsänranta korostaa Seinäjoen merkittävimpänä menestystekijänä yhteistyötä.

– Rakentava ilmapiiri ja molemminpuoleinen arvostus ovat yrittäjyyden ykkösjoukkueen voittoputken salaisuuksia.    

– Yrittäjät arvostavat myös Seinäjoen tarjoamia laadukkaita yrityspalveluita. Kaupungin panostus palvelujen kehittämiseen osoittaa, että yritysten menestymis- ja toimintaedellytyksistä halutaan pitää huolta tulevaisuudessakin.