16.6.2017 klo 08:04
Uutinen

Sisu Akselit siirtää ohutlevytestaustaan Hämeenlinnaan

Sisu Akselit ja HAMKin Ohutlevykeskus-tutkimusyksikkö ovat sopineet tutkimusyhteistyöstä. Sisu Akselit siirtää suurimman osan ulkomailla tehdystä akseleiden testaustoiminnasta Ohutlevykeskukselle Hämeenlinnaan.

Ohutlevykeskus-tutkimusyksikölle sopimus on arvokas avaus, joka edesauttaa tutkimusyksikön testaustoiminnan laajentamista uusille alueille. Sisu Akselit on aikaisemmin tehnyt testaustaan mm. Turkissa ja osaksi myös muissa kotimaisissa tutkimuslaitoksissa. Myös Ohutlevykeskus on tehnyt joitakin testauksia jo aikaisemmin Sisu Akseleille.

Sopimuksen myötä tutkimus- ja testaustoiminnan siirtyminen lähelle Sisu Akseleiden omaa kehitysorganisaatiota kannattaa useastakin syystä. Siirto nopeuttaa kehitystyötä, parantaa tuloksia ja kasvattaa yrityksen henkilöstön osaamista. Sisu Akselit haluavat avainkumppaninsa tulevan läheltä. Tämä on heille tyypillistä toimintaa ja tuo joustavuutta heidän tuotekehitysprojekteihinsa. Koska yrityksen kehitystyöstä vastaavat henkilöt pääsevät välittömästi havainnoimaan tutkimuksen ja testauksen edistymistä sekä keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa, päätösten teko nopeutuu ja kehitykseen käytettävä aika lyhenee. Tutkimuksen havainnointi läheltä lisää myös siirtyvän tiedon määrää, hiljaista tietoa, joka ei välity tutkimusraporteissa. Tämä johtaa parempiin tuloksiin.

Läheinen yhteistyö edesauttaa myös yrityksen henkilöstön osaamisen kehittymistä. Tarpeen tullen testausta voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaan myös kesken kaiken tai suunnittelija pääsee näkemään, kuinka testaus vaikuttaa kappaleeseen.

– Tämä helpottaa toimintaa huomattavasti. Yrityksen henkilöstön osaamisen kasvaminen luo entistä paremmat edellytykset yrityksen menestymiselle kansainvälisessä kilpailussa, toteaa General Manager Ville Hanski Sisu Akseleilta.

Ohutlevykeskus on tarjonnut tutkimus- ja testauspalveluja teollisuudelle miltei 20 vuoden ajan, ja tähän ammattitaitoon myös Sisu Akselit luottaa. Sisu Akselit Oy on hämeenlinnalainen mm. kuorma-autojen ja sotilasajoneuvojen akselistojen valmistukseen erikoistunut yritys.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi