19.6.2017 klo 10:39
Uutinen

Suomalainen pakkausinnovaatio ehdolla ympäristöpalkinnon saajaksi

Verkkokaupoille suunnattu suomalainen pakkausinnovaatio on valittu ehdokkaaksi Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnolle yli 50 ehdotuksen joukosta.

Muun muassa Finlaysonin ja Makian käyttämä RePack tavoittelee noin 47 000 euron arvoista palkintoa. Palkinto jaetaan Helsingissä marraskuun alussa.

Ympäristöpalkinnon teemana on tänä vuonna innovaatiot, jotka auttavat jätteettömään yhteiskuntaan siirtymisessä. RePack taistelee verkkokauppojen pakkausjätettä vastaan.

– Pakkausjäte tuottaa suuren määrän roskaa vuosittain, ja sen määrä lisääntyy entisestään verkkokauppojen suosion kasvaessa. Meidän uudelleen käytettävä ja palautettava pakkaus tarjoaa ratkaisun tähän ympäristöongelmaan, RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren kertoo.

Verkkokaupat pystyvät käyttämään RePack-pakkausta ainakin 20 kertaa. RePack-pakkaus vähentää pakkausjätettä yli 90 prosenttia ja hiilidioksipäästöjä jopa 80 prosenttia. Tällä hetkellä pakkauspalvelua käyttää lähes kolmekymmentä verkkokauppaa viidessä maassa. RePackin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Filippa K, Varusteleka ja Eurokangas.

Vuosittaisen ympäristöpalkinnon saa pohjoismainen yritys, järjestö tai henkilö. Palkinto myönnetään sellaiselle, joka on toiminut esikuvana luonnon ja ympäristön huomioon ottamisessa toiminnassaan. Palkinnon voi myös saada muutoin tekemällä jotain erityistä luonnon ja ympäristön hyväksi.