19.1.2017 klo 14:14
Uutinen

Suomi 100 vuotta käyntiin juhlaseminaarilla

Suomen juhlavuosi avattiin Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien, kauppakamarin ja Opinlakeus-oppilaitosverkoston yhteisellä Yhdessä – opitaan ja onnistutaan 100 vuotta seminaarilla.

Seminaarissa juhlistettiin satavuotisasta Suomea, kymmenen vuotiasta Opinlakeus-verkostoa ja 100 vuotiasta kauppakamaritoimintaa Etelä-Pohjanmaalla. Seminaarissa puhunut Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä totesi puheenvuorossaan, että suomalaisten kannattaisi panostaa paljon nykyistä enemmän yhteistyöhön pohjoismaiden kanssa.

Maakunnan yrityksistä Annala Oy juhlii Suomen tavoin satavuotista taivalta. Toimitusjohtaja Hanna Kortesojan kertoma tarina yrityksen historiasta kuljetti seminaariosallistujat mukanaan yrityksen monenlaisissa vaiheissa. Tänä päivänä yritys tuottaa yhä enenevässä määrin suomalaisille brändeille omia kankaita. Opetuksen suhteen Kortesoja esitti toiveen: – Koulutuksen aloituksessa tulee kiinnittää huomiota siihen, mikä opiskelijaa kiinnostaa. Jokaiselle löytyy toimivassa koneistossa varmasti sopiva paikka, kun tekeminen on itselle mielekästä. Kortesoja kiitti eritysesti aikuisopiskelijoiden motivaatiotasoa korkeaksi.

Puukkotehtailijaksi itseään tituleeraava yrittäjä Jarkko Haukkala Iisakki Järvenpää Oy:stä pelasti vuodesta 1904 toimineen yrityksen toiminnan kotimaisuutta ja käsityötaitoa arvostaen. Yrityksen verkkosivut toimivat viidellä kielellä ja toiminta on kannattavaa. – Tuote saa olla kalliskin, kun se on vain hintansa arvoinen. Me arvostamme suomalaisuutta ja vaalimme suunnittelijamme Iisakki Järvenpään työtä nyt ja tulevaisuudessa, Haukkala kertoi.