19.5.2017 klo 11:12
Uutinen

Svenska Träffen Kristiinankaupungissa

Kristiinankaupungissa järjestetään 19.-20.5 neljäs vuotuinen valtakunnallinen ruotsinkielinen yrittäjätapahtuma Riksomfattande Svenska Träffen. Tapahtuman aiheina ovat kansainvälistyminen, vienti ja omistajavaihdokset. Aiheet ovat monen yrittäjän mielestä avain kohti vahvempaa kasvua.

Suomen Yrittäjien tavoitteena on herättää keskustelua siitä, mistä kansainvälistymisessä on kyse, kuinka luodaan kontakteja, joiden avulla saadaan vientiä aikaiseksi ja miten saadaan omistajavaihdokset onnistumaan.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että olemme voineet vastata jäsentemme pyyntöihin ja järjestää tämän tapahtuman, Kristiinankaupungin Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Rantatalo ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko toteavat yhdessä.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana tutustutaan konkreettisiin kansainvälistymisesimerkkeihin, vieraillaan alueella toimivien yritysten luona ja keskustellaan osallistujien kesken luoden entistä vahvempia verkostoja. Yrittäjät saavat tapahtumassa käytännön vinkkejä. Ohjelmassa nostetaan esiin onnistumisia, joista voi oppia uutta.

– On hienoa, että olemme tänä vuonna Kristiinankaupungissa, sillä Pohjanmaalla on paljon erinomaisia esimerkkejä kasvu- ja kansainvälistymistarinoita, Armi Murto Suomen Yrittäjistä sanoo.

Uutena sisältönä tapahtumassa on minimessut, jossa osallistujat voivat esitellä oman yrityksensä toimintaa. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan. Tapahtuma on kokonaan ruotsinkielinen.

Suomen Yrittäjien ruotsikielisten jäsenten määrä kasvussa

Suomen Yrittäjien ruotsinkielisten jäsenmäärässä menee pian tärkeä tasaluku rikki: ruotsinkielisiä jäseniä on lähes 2000. Kasvu on ollut vahvaa koko alkuvuoden.

– Meille on tärkeää edustaa kaikkia pieniä- ja keskisuuriyrityksiä – yksinyrittäjiä ja työnantajayrittäjiä, suomenkielisiä ja ruotsinkielisiä yrittäjiä, kantasuomalaisia ja maahanmuuttajayrittäjä. On tärkeää, että ruotsinkieliset yrittäjät näkevät tärkeänä kuulua Suomen Yrittäjiin, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Järjestö tarjoaa ruotsinkielisille jäsenilleen koulutuksia, tapaamisia, verkostoitumismahdollisuuksia sekä ruotsinkielisen jäsenlehden. Tavoitteena on kasvattaa ruotsinkielisten jäsenten määrä 2200 jäseneen vuoden loppuun mennessä. – Tavoite saavutetaan kuuntelemalla tiiviisti jäsenten toiveita ja järjestämällä heidän toiveiden mukaista toimintaa, kuten olemme tehneet, Pentikäinen toteaa.