1.1.2017 klo 09:21
Uutinen

Tekesin rahoituspalveluissa muutoksia vuodenvaihteessa

Tekesin rahoituspalveluihin tulee muutoksia vuodenvaihteessa. Kokonaan uutena rahoitustuotteena Tekesiin tulee audiovisuaalisen alan tuotantokannustin. Lisäksi energiatuki ja laivanrakennuksen innovaatiotuki siirtyvät Ely-keskuksista Tekesiin.

Av-alan tuotantokannustin houkuttelee elokuvantekijöitä Suomeen

Vuoden alussa otetaan käyttöön 25 % tuotantokannustin, joka on suunnattu pitkän näytelmäelokuvan, dokumenttielokuvan sekä sarjamuotoisen fiktion ja animaation tuotantoihin. Tuotantokannustimen tavoitteena on audiovisuaalisen kulttuurin ja osaamisen edistäminen sekä yritystoiminnan kasvu ja kansainvälistyminen.

Energiatuki siirtyy Tekesiin

Energiatukien käsittely siirtyy vuoden 2017 alussa ELY-keskuksista Tekesiin, kun asiaa koskeva asetusmuutos astuu voimaan. Haku aukeaa sähköisessä asiointipalvelussa helmikuun alussa ja energiatuen sivulle kootaan siihen mennessä tarkemmat tiedot energiatuesta ja sen hakemisesta. Energiatukien päätavoitteena on edistää uuden energiateknologian käyttöä.

Digiboostin ja Innovaatiosetelin ehtoihin muutoksia

Sekä Innovaatiosetelissä että Digiboostissa painotetaan aiempaa enemmän yrityksen halua ja kykyä kansainväliseen kasvuun. Tarkempaa tietoa uusista ehdoista 16.1.2017 julkaistavassa tiedotteessa.

Team Finland Explorer palaa uudistettuna takaisin

Team Finland Explorer -rahoituksen avulla yritys voi ostaa tietoa ja osaamista, jonka avulla voi edetä uusille kansainvälisille markkinoille. Rahoituspalvelu on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille sekä Midcap-yrityksille.

Laivanrakennuksen innovaatiotuki siirtyy Tekesiin

Laivanrakennuksen innovaatiotuki siirtyy vuoden 2017 alussa Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta Tekesiin, kun asiaa koskeva asetusmuutos astuu voimaan. Avustus on tarkoitettu laivaprojektien innovaatioiden kehittämiseen. Tavoitteena on saada aikaan innovatiivisia ja edistyksellisiä alus- tai offshore-ratkaisuja ja helpottaa uusien innovaatioiden pääsyä markkinoille osana laivaprojekteja.

Vientirenkaiden rahoitus päättyy

Vientirenkaiden rahoitus päättyy vuoden 2016 lopussa. Uusia hakemuksia ei enää oteta vastaan.

Tarkempaa tietoa muutoksista ja uusista rahoitustuotteista:

Av-alan tuotantokannustin
Energiatuki
Digiboosti
Innovaatioseteli
Team Finland Explorer
Laivanrakennuksen innovaatiotuki

Lisätietoja:

Johtaja Ari Grönroos
ari.gronroos(at)tekes.fi
puh. 02950 55770