24.8.2017 klo 11:28
Uutinen

TF-päivässä oppeja vertaisilta ja asiantuntijat koolla

Team Finland -päivään osallistuu tänään yli 600 suomalaisyritysten edustajaa. Tilaisuudessa käydään satoja lyhyitä neuvontakeskusteluita asiantuntijoiden kanssa kansainvälisestä myynnistä ja rahoitusmahdollisuuksista.

Yritysten edustajat voivat tilaisuudessa tavata 300 Team Finland -asiantuntijaa, jotka ovat saapuneet Helsinkiin 90 maasta. Samalla he kuulevat 50 vertaisyrityksen kansainvälistymispoluista.

Team Finland -päivän teemana on Kansainvälinen myynti, vientikaupan rahoitus sekä ulkomaisen rahoituksen hakeminen.

Päivään osallistuvat yritykset ovat sopineet yhteensä, lähes 700 nopeaa 10 minuutin speed dating -neuvontakeskustelua Team Finland asiantuntijoiden kanssa erilaisista kansainvälisten markkinoiden ja rahoitusmahdollisuuksista.

— Suomalaisyritysten tuotteet ja palvelut ovat maailman huippua mutta se, missä etenkin pk-yrityksillä on vielä parannettavaa, on selkeästi myynti ja markkinointi. Ei riitä, että Otaniemessä tai Oulussa kehitetään huipputuote, se pitää saada myös kiinalaisen kuluttajan käyttöön, ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen korosti puhuessaan tilaisuudessa.

Verkosto on yrityksiä varten

Finpro ja Tekes yhdistyvät ensi vuoden alussa Business Finlandiksi. Team Finlandia on niin ikään uudistettu.

– Jo tähän mennessä Finnveran vientiluottojen ja -takuiden enimmäismääriä on korotettu ja Tekes ja Finpro ovat yhdistäneet yrityksille suunnattua ohjelmatoimintaa. Tulevan maakuntauudistuksen tavoitteena on myös tehostaa yrityksille suunnattua julkista ja yksityistä kansainvälistymispalvelua, elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo.

Päivän aikana järjestetään myös 23 klinikkaa, joissa osallistujat pääsevät kuulemaan suomalaisyritysten kansainvälistymistarinoita eri markkinoilla, sekä kuinka yritykset ovat hyödyntäneet erilaisia tarjolla olevia yrityspalveluita.

Omasta kansainvälistymistarinastaan tilaisuudessa kertovat muun muassa. Puuroboi, Quuppa, Abloy, Wärtsilä, Medfiles, Vaisala, Planmeca ja Weldemec Marine sekä Suomeen investoimisen näkökulmasta Huawei ja Landis+Gyr.

Lisätietoa: team.finland.fi

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi