22.3.2017 klo 13:53
Uutinen

”Uusi kiivaan kasvun vaihe” – Tammikuu toi liikevaihtoihin viidenneksen kasvun

Tammikuun kasvu pk-yritysten liikevaihdoissa painottui vahvasti rakennusalalle ja Uudenmaan alueelle, kertoo Talenomin barometri.

Tammikuu oli erinomainen pk-yritysten liikevaihdolle, kertoo tilitoimisto Talenom Oyj:n barometri.

Liikevaihto kasvoi 20,7 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla, viime marraskuusta tammikuuhun, liikevaihto kasvoi lähes seitsemän ja puoli prosenttia.

Rakennusala ja Uusimaa kasvoivat eniten

Barometrin mukaan tammikuu oli paras rakennusalalle, joka kasvoi huimat 28,8 prosenttia. Teollisuus kasvoi 23,6 prosenttia, palveluala 17,5 prosenttia ja kauppa 10,0 prosenttia.

Tammikuun kasvu painottui vahvasti Uudellemaalle, jossa tammikuun liikevaihto kasvoi edellisvuodesta peräti 30,0 prosenttia. Pohjois-Pohjanmaalla liikevaihto kasvoi 17,6 prosenttia ja Pirkanmaalla 5,6 prosenttia.

– Taaksepäin tarkasteltuna kokonaistilanteessa on nähtävillä selvää indikaatiota pidempään jatkuneesta kasvusta, minkä vuoksi on syytä uskoa vuoden 2017 tuoneen mukanaan pk-yrityksiin uuden kiivaan kasvun vaiheen. Samaa kieltä puhuvat myös toimialakohtaiset kolmen kuukauden tarkastelujaksot, missä pk-sektorille tärkeät toimialat, rakentaminen ja palveluala ylsivät yli 10 prosentin kasvuun”, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso.

Talenom on vuonna 1972 perustettu tilitoimistopalveluita ja taloushallinnon asiantuntijapalveluita tarjoava yritys.

Yrityksellä on noin 545 työntekijää 24 paikkakunnalla. Talenom Oyj on listattu Nasdaq Helsingin First North -markkinapaikalle.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi