27.2.2018 klo 06:08
Uutinen

Uusi kotimainen älypuhelin tulee: Valttina muita parempi kuuluvuus

Oululainen Certum Phone ei panosta markkinoiden parhaaseen kameraan vaan hieman yllättäen puheluiden kuuluvuuteen.

Siinä missä yhä useampi käyttäjä kommunikoi älypuhelimellaan tekstiviesteillä, oululainen Certum Phone houkuttelee ostajia nimenomaan hyvällä kuuluvuudella.

Kuuluvuus ei ole välttämättä ykköskriteeri kovinkaan monelle kuluttajalle, mutta toisaalta sen merkitys on jäänyt taka-alalla mobiililaitteiden kehitystyössä.

– Matkapuhelimen kuuluvuusalutta, sen perustavaa laatua olevaa ominaisuutta, ei enää edes huomioida suorittimiin, näyttöihin, kameroihin tai ulkonäköön keskittyvissä tuotearvioissa”, Certum-puhelimen takana olevan Zero Reception -yrityksen toimitusjohtaja Janne Knuutinen kommentoi Mobiili.fin haastattelussa.

Knuutinen ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä hän työskenteli takavuosina Nokian palveluksessa nimenomaan kuuluvuustestauksen kimpussa.

Zero Reception uskoo, että sen tulevan älypuhelimen kuuluvuus voi olla yli neljä kertaa parempi kuin kilpailijoilla. Tämä on todettu muun muassa kenttätesteissä.

Kuuluvuuteen vaikuttaa antennin lisäksi puhelimen rakenne. Materiaalivalinnoilla on tässä iso rooli. Certum Phonessa käytetään kierrätysmuovia. Puhelin on tiivistetty kosteudelta ja pölyltä.

Metsäkoneyrittäjälle ja kriisialueille

Uutukainen suunnataan ensisijaisesti ammattikäyttäjille, jotka liikkuvat alueilla, joilla mobiiliverkon kuuluvuus on heikko.

Suomessa kuuluvuus on yksi maailman parhaista, joten täällä Certum Phone ei todennäköisesti pääse loistamaan samalla tavalla kuin esimerkiksi kehittyvissä maissa. Yhtiö mainitsee käyttökohteina esimerkiksi kriisialueet ja suomalaisen metsäkoneyrittäjän.

Paremmalla kuuluvuudella voidaan saavuttaa etulyöntiasema myös nykyaikaisten asuintalojen sisätiloissa, joissa kuuluvuus saattaa kärsiä tiiviin rakennustekniikan takia.

Vielä ei ole täysin varmaa, valmistetaanko Certum Phone Suomessa.

– Puhelin on suunniteltu Suomessa ja tavoite on valmistaa se Euroopassa, mahdollisesti jopa Suomessa, Knuutinen toteaa haastattelussa.

Pääomia puhelimen kehittämiseen haetaan joukkorahoituspalvelu Indiegogosta.

Muiden ”toissijaisten” teknisten ominaisuuksien luvataan olevan kilpailukykyisiä kilpailijoiden älypuhelinten kanssa.

– Näitä toissijaisia ominaisuuksia ei ole Certuminkaan tapauksessa unohdettu: käyttöjärjestelmänä toimii Android ja laite on täysiverinen älypuhelin, joka kestää vertailun kilpailijoihin, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi