14.9.2018 klo 12:42
Uutinen

Valaisimille miljoonanäkyvyys klassikkolehdissä – muuramelainen QUU Design tähtää brittimarkkinoille

Muuramelaisen QUU Designin valaisimet ovat tekemässä isoa läpimurtoa Isossa-Britanniassa. Ne ovat esillä miljoonalevikkisten Vogue- ja House Garden -lehtien lokakuun numeroissa.

– Sain vähän aikaa sitten verkkolomakkeen kautta viestin Britannian Voguesta. Ensin ajattelin, että sen on pakko olla huijausta, mutta se olikin oikeasti Lontoon toimituksesta, kertoo muotoilija ja sisustussuunnittelija Heli Mäkiranta innoissaan.

Voguen sisustustoimittajien mielestä Mäkirannan suunnittelemat QUU-valaisimet sopivat täydellisesti lehden tyyliin. Tuotteet komeilevat lokakuun numerossa osiossa, jossa annetaan vinkkejä sisustamiseen.

­– Näkyvyys ei voisi tulla parempaan aikaan, sillä pyrimme juuri brittimarkkinoille. Jälleenmyyjät arvostavat Voguen suositteluja, onhan lehdellä 1,2 miljoonan levikki.

Pian tuli yhteydenotto myös toiselta laajalevikkiseltä sisustuslehdeltä, House & Gardenilta.

– Tämä lehti ilmestyy Englannissa 1. lokakuuta, ja Suomessa vähän myöhemmin.

Uusi brändi esille somessa

Mäkiranta uskoo, että sisustustoimittajat ovat löytäneet designvalaisimet sosiaalisen median kautta.

– Somella on valtava merkitys uudelle brändille, Mäkiranta korostaa.

Skandinaavista tyyliä edustavissa QUU-valaisimissa yhdistetään saarnia ja kierrätyslasista puhallettuja lasipalloja.

– Suosion salaisuus on ehkä siinä, että valaisimet sopivat moneen sisustukseen. Väritystä ja polttimoita vaihtamalla niillä saa luotua erilaisia ilmeitä. Saarnin kaunis puunsyykuvio ja lasi sopivat hienosti yhteen, Mäkiranta kuvailee.

QUU Design on uusi brändi, jonka tuotteet on lanseerattu keväällä. Toisena yrityksenä Mäkirannalla on designstudio, jossa hän tekee sisustussuunnittelua julkisiin tiloihin ja yksityiskoteihin. QUU-valaisimenkin tarina on yksityiskodin sisustamisessa.

– Tein asiakkaalle sisustussuunnittelua kotiin, ja tilaan ei löytynyt sopivaa valaisinta. Päädyin suunnittelemaan valaisimen itse. Pian huomasimme kiinnostuksen sitä kohtaan ja sitä kautta rohkenin perustamaan QUU Design -brändin.

QUU-valaisimet tehdään Suomessa tilaustyönä alihankintana. Yritys työllistääkin useita pienyrittäjiä Suomessa.

– Lasipallot tulevat perheyrityksestä Sastamalasta, saarni sorvataan Sievissä, maalaustyö ja kokoonpano tehdään täällä Keski-Suomessa.

QUU-valaisimet ovat esillä myös Habitaressa Helsingin messukeskuksessa Harvian osastolla.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi