26.1.2017 klo 09:12
Uutinen

Värähtelevän älytyynyn keksijät keräsivät lähes miljoonan – Suunnitteilla maailmanvalloitus

Espoolainen startup-yritys Flexound Systems on kerännyt enkelirahoitusta suomalaisilta ja kansainvälisiltä enkelisijoittajilta 900 000 euroa.

Äänituntumateknologian globaali edelläkävijä järjesti suunnatun annin loka-joulukuussa 2016 kasvuharppauksen rahoittamiseksi.

Flexound Systemsin kehittämä teknologia muuntaa ääniaallot myös ihmisen tuntoaistilla koettavaksi, äänituntumaksi.

Yritys uskoo, että patentoitu keksintö mullistaa tapamme kuluttaa audiovisuaalista viihdettä, kuten elokuvia, pelejä ja musiikkia. Musiikin ja äänet voi Flexoundin avittamana paitsi kuulla, myös tuntea iholla ja kehossa.

– Äänituntumalla on runsaasti eri sovellusalueita, mutta tuotekehitys ja markkinoille meno vaatii resursseja. Viime vuonna investoimme älytyyny HUMUn kehittämiseen. Nyt saadun rahoituksen turvin pystymme viemään sen suoraan kansainvälisille markkinoille, Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro kertoo.

Kansainvälinen osakastiimi avittaa ulkomaan markkinoille pääsyssä

Yhtiön osakkeenomistajina on lähes kaksikymmentä yksityistä sijoittajaa Suomesta, USAsta ja Kiinasta.

– Sijoittajia kiinnosti Flexoundin markkinapotentiaali. Olemme todella iloisia saamastamme rahoituksesta ja luottamuksesta. Kansainvälinen osakastiimimme on parhaita valttejamme maailmanvalloituksessa, toteaa Heinaro.

Kahdessa vuodessa Flexound on tuotteistanut äänentoistokeksintönsä. Syksyllä 2015 yritys esitteli terapia- ja hyvinvointisegmentille suunnatun Taikofon -äänituntumasoittimen, jota on valmistettu piensarjatuotantona ja myyty Suomessa sekä Pohjoismaissa.

Uusi tuote HUMU on saatettu nyt sarjatuotantokelpoiseksi, mikä mahdollistaa pääsyn myös kuluttajaelektroniikan jakelukanaviin. Yrityksen äänituntumateknologiaa sisältävä älytyyny tulee saataville Indiegogo-sivustolla helmikuun alussa.

Flexound voitti kesäkuussa 2016 pääkaupunkiseudun KasvuOpenin ja valittiin SLUSH100-yritykseksi joulukuussa.

Kuva: Flexound Systems

toimitus@yrittajat.fi