3.2.2018 klo 20:02
Uutinen

Vimpelin Yrittäjät palkittiin Suomen parhaana paikallisyhdistyksenä

Vimpelin, Mustasaaren, Kemin ja Porin Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2017 parhaina paikallisyhdistyksinä ja toimialajärjestönä palkittiin Lääkäripalveluyritykset.

Parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä. Suomen Yrittäjillä on 393 paikallisyhdistystä ja 62 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Puheenjohtajapäivillä Helsingissä lauantai-iltana.

Vimpelin Yrittäjien määrätietoinen uudistuminen huomattiin

Pienimpien paikallisyhdistysten sarjan voitti Vimpelin Yrittäjät Etelä-Pohjanmaalta. Se on uudistanut toimintaansa määrätietoisesti ja strategisesti avoimemmaksi ja näkyvämmäksi yrittäjille ja kuntalaisille. Facebook ja videot on otettu tiiviiksi osaksi viestintää. Pitkäjänteinen työ näkyy jäsenmäärän kasvuna ja uusina luottamushenkilöinä.

Palkinnon puheenjohtajapäivillä vastaanotti Vimpelin Yrittäjien uusi puheenjohtaja Susanna Korkiatupa. Susanna Korkiatupa otti vuoden vaihteessa puheenjohtajan tehtävän vastaan Teija Uitto-Kohoselta, jonka työ jatkuu valtakunnallisessa luottamustehtävässä yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän puheenjohtajana. Susanna Korkiatupa lupaa jatkaa aktiivista toimintaa myös omalla puheenjohtajakaudellaan.

Vimpelin Yrittäjät lähtivät määrätietoiseen muutostyöhön tavoitteena lisätä pienen kunnan sisällä tapahtuvaa yhteistä tekemistä. Yhteisöllisyys on vimpeliläisille aina tärkeää ja yrittäjäyhdistys löysi paikkansa hienosti määrätietoisella työllään. Viestintää toteutettiin uudella tavalla facebookia ja videoita monipuolisesti hyväksi käyttäen. Kunnan joulu- ja kesätapahtumissa tavattiin kuntalaisia yrittäjien kahvilassa, kesämarkkinat siirrettiin uuteen ympäristöön ja syksyn kauppapäiviä piristämään ideoitiin SyysSäpinät. Myös pikkujoulua vietetään yhdessä suurten työnantajayritysten ja urheiluväen kanssa.

Tänä vuonna hallituksen ensimmäisessä kokouksessa alkaneelle vuodelle valitut painopistealueet ovat paikallinen kehittäminen ja jäsenmäärän kasvattaminen. – Paljon paukkuja tänä vuonna laitetaan myös Asumista- ja hyvinvointia -messuille, jotka järjestetään 5.5.2018 Vimpelissä.

Verkostoituminen ja viestiminen avaimet menestymiseen

Alle kahdensadan jäsenyrityksen sarjan voittaja Mustasaaren Yrittäjät on panostanut verkostoitumiseen ja käyttää ennakkoluulottomasta hyväkseen eri viestintämenetelmiä kummallakin kotimaisella kielellä. Alle 500 jäsenyhdistyksen sarjan voitti Kemin Yrittäjät Lapista. Yhdistys on nostanut merkittävästi profiiliaan elinkeinoelämän vaikuttajaa Kemissä.

Suurimpien yhdistysten sarjan voitti Porin Yrittäjät Satakunnasta. Yhdistys ottaa rohkeasti kantaa yrittäjiä koskeviin kysymyksiin ja nostaa niiden yleiseen keskusteluun. Pirkanmaalainen Lempäälän Yrittäjät palkittiin vuoden tekijänä ja vuoden vaikuttajana palkittiin Jyvässeudun Yrittäjät. Lappeenrannan Yrittäjät Etelä-Karjalasta sai Vuoden viestijä -palkinnon.

Lisätietoja:

Susanna Korkiatupa p.044 589 6234, puheenjohtaja Vimpelin Yrittäjät
Heikki Risikko p. 050 317 5145, toimitusjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät