YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Visa jakoi apurahaa kolmelle naisyrittäjälle
Visan She’s Next -apurahan saajat Suomessa vuonna 2023 ovat Niimaar, Mö Foods ja Keloa.
15.1.2024 klo 10:35
Uutinen

Visan apurahaohjelma palkitsi kolme naisyrittäjää – Metsäretkellä löytynyt poronsarvi herätti Laura Knuutin bisnesidean

Maksuverkostoyhtiö Visa on huomioinut naisomisteisia yrityksiä Visa She’s Next -apurahaohjelmalla.

Tänä vuonna Visan apurahaohjelma on valinnut kolme suomalaista yritystä, jotka kukin saavat 10 000 euroa ja Feminvestin tarjoaman liiketoimintavalmennuksen. Apurahoja jaettiin nyt toisen kerran.

Syksyn aikana naisyrittäjät saivat mahdollisuuden hakea Visa She’s Next -apurahaa toisena vuonna peräkkäin. Ohjelman tavoitteena on tukea naisyrittäjiä liiketoimintansa kehittämisessä, yrityksensä näkyvyyden kasvattamisessa ja ulkopuolisen rahoituksen hankkimisessa.

Nämä yritykset valittiin

Visan She’s Next -apurahan saajat Suomessa vuonna 2023 ovat Niimaar, Mö Foods ja Keloa.

Niimaar on kiertotalousyritys, jonka kehittämisessä olivat mukana Enni Karikosken lisäksi sisko, äiti ja joukko muotoilijoita. Yrityksen tavoitteena on muuttaa kertakäyttökulttuuria harkitun suunnittelun avulla, auttaa jätehuoltosuunnitelmien toteuttamisessa ja panna täytäntöön EU:n suosituksia. Niimaarin tuotteisiin kuuluvat kierrätysjärjestelmät koteihin ja julkisiin tiloihin, palvelut tuotannon, pakkausten ja kierrätyksen kustannusten tehostamiseen, vastuullisuusraportointi sekä materiaalien pitäminen kierrossa.

Mö Foodsin perustajat Annamari Jukkola ja Marjaana Vuorio kasvoivat suomalaisella meijeritilalla ja oppivat siellä elintarvikkeiden tuotantoa. Kaksikko huomasi tarpeen kestävälle kehitykselle ja päätti kehittää entistä kestävämpiä tuotteita kaurasta. Taustat kemian tekniikasta, visuaalisesta viestinnästä ja perheyrittäjyydestä auttoivat uuden idean toteuttamisessa.

Keloan perustaja Laura Knuuti löysi eräällä metsäretkellä poronsarven. Tämä herätti hänessä unelman luoda sarvista silmälasikehyksiä. Alkuvaiheen epäilyksistä huolimatta hän onnistui useiden yritysten jälkeen valmistamaan linssitettäviä kehyksiä, yhdistäen niihin perinteistä suomalaista tuohta. Hiottuaan taitojaan Ranskassa käsityöläismestareiden opissa Laura myy nyt Keloa Eyewear -tuotteitaan pienestä työpajasta Sodankylässä. Hänen suunnitelmissaan on jakelukanava valikoitujen jälleenmyyjien ja verkkokaupan kautta.

Näin apurahaa haettiin

Apurahaa hakeakseen yrityksen tuli olla rekisteröity Suomessa ja toiminut vähintään vuoden ajan joko fyysisessä tai digitaalisessa ympäristössä. Naisten omistusosuuden tuli olla vähintään 51 prosenttia. Hakuajan päättyessä syyskuun 28. päivä hakemuksia oli saapunut runsaasti ympäri maata.

– Uskomme osallistavan talouden voimaan. Pienyritykset ovat viime aikoina kohdanneet useita haasteita, kuten talousvaikeuksia, kuluttajakäyttäytymisen muutoksia ja inflaatiota. Olen todella iloinen Visa She’s Next-apurahaohjelmamme menestyksestä sen toisena toimintavuotena. Tämä ohjelma on keskeinen osa tukeamme naisyrittäjille, tarjoten heille rahoitusta ja liiketoimintavalmennusta. Globaalin digimaksujen verkoston ja vahvan paikallisen läsnäolon kautta pystymme tarjoamaan osaamista ja välineitä, jotka auttavat yhä useampia yrittäjiä ja pienyritysten omistajia, Visan Suomen ja Baltian maajohtaja Juha Sillanpää kertoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus