12.3.2018 klo 19:12
Uutinen

Vuoden Nuori Yrittäjä tuplasi liikevaihdon joka vuosi – ”suunnitelmissa valloittaa ensin Suomi”

Call to Actionin perustajakolmikko sai Kuopion vuoden 2018 Nuori Yrittäjä -palkinnon.

Loppuvuodesta 2014 löivät Aki Karkulahti, Timo Jakola, Petteri Kallio ja Sampsa Daavitsainen osaamisensa yhteen laariin ja perustivat digitaalisen markkinoinnin asiantuntijayrityksen, Call to Actionin.

Reilun vuoden päästä palkattiin ensimmäinen työntekijä. Nyt yritys työllistää 10 henkilöä ja liikevaihto on onnistuttu tuplaamaan joka vuosi.

– Kun Kuopion Yrittäjien hallitus etsi yhdistyksen jäsenistöstä palkinnon saajaa, nousi Call To Action esiin joka nurkalla. Selvisi, että kyseessä on halukkaasti ja viisaasti kasvava yritys, jolla perusasiat ovat kunnossa ja jolla ei itse asiassa ole kilpailijoita omassa asiantuntijuudessaan, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi palkitsemisen perusteista.

– Vahvuutemme on paitsi digitaalisen markkinoinnin maailmanluokan osaaminen mutta myös se, että olemme onnistuneet palkkaamaan töihin hyviä tyyppejä, joilla on halu oppia ja kehittyä. Näin emme pelkästään pysy kehityksen aallonharjalla vaan jopa sen yläpuolella, kertoo Timo Jakola.

Intohimokseen hakukoneoptimoinnin ja Googlen hakukoneen laajan ymmärtämisen tunnustava Jakola vastaa tuotannosta ja palveluiden kehittämisestä. Aki Karkulahti puolestaan vastaa toimitusjohtajan tehtävässään myynnistä ja yhteyksistä asiakkaisiin.

– Olemme osanneet kasvattaa yritystämme vauhdikkaasti mutta hallitusti. Olemme myös etsineet rohkeasti mentoreita tueksemme, Karkulahti sanoo.

Yrityksen liikevaihdosta 75 prosenttia tulee markkinointipalveluista ja 25 prosenttia koulutuksista.

– Mehän olemme itse asiassa tilanteessa, jossa asiakas ei useinkaan aivan tarkalleen ottaen tiedä mitä on ostamassa. Markkinoinnin kulttuuri on muuttumassa digitaaliseksi, eikä yrittäjillä ole aiheesta hirveästi tietoa. Muutos on kuitenkin vasta alkamassa, joten markkinoita meille riittää.

– Asiakaskunnassamme on isoja, jo kansainvälisiä yrityksiä. Heidän kanssaan myös Call To Action on osittain kansainvälistynyt. Suunnitelmissa on toki ensin valloittaa Suomi, Karkulahti kertoo.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Kuopion Yrittäjät