4.9.2017 klo 10:55
Uutinen

Yrittäjän päivä 5.9.2017: Kunta vahvaksi yhteisellä tekemisellä

Vuosittaista Yrittäjän päivää vietetään tiistaina 5.9. Yrittäjän päivä on mainio päivä kiinnittää huomioita yrittäjyyden merkitykseen kunnan elinvoiman kehittämisessä.

Päivä ja sen sanoma näkyy mm. Savon Yrittäjien paikallisyhdistysten tapahtumina eri puolilla Pohjois-Savoa. Tapahtumissa muistutetaan, että yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara.

– Ilman yrityksiä kuntalaisilta puuttuu työpaikkoja sekä palveluita ja kunnalta verotuloja. Kunta on yritystensä summa, muistuttaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Yrittäjän päivänä monet Savon Yrittäjien paikallisyhdistykset kutsuvat oman paikkakuntansa valtuuston koolle. Nykäsen mukaan tavoitteena on, että syksyn aikana alueemme jokaisen kunnan valtuusto on koolla paikallisen yrittäjäyhdistyksen kutsumana.

– Yrittäjäyhdistysten aktiivit ja kunnan- sekä kaupunginvaltuutetut haluavat varmasti molemmat vaikuttaa siihen, millainen paikka oma kotikunta on. Yhdessä on hyvä miettiä, miten kotikunnan elinvoimaa voidaan parantaa, Nykänen toteaa.

Eväät yhteisyön kehittämiselle ovat hyvät, koska huhtikuun kuntavaaleissa Pohjois-Savon kuntien valtuustoihin valittiin ennätysmäärä yrittäjiä. Joka neljännes valtuutetuista on yrittäjä. Yrittäjävaltuutettuja oli Pohjois-Savossa suhteessa eniten Rautalammilla (43 %), Pielavedellä (37 %), Lapinlahdella (35 %) ja Kiuruvedellä (33 %).

Yrittäjän päivänä mm. Keiteleen sekä Lapinlahden ja Varpaisjärven Yrittäjät ovat kutsuneet valtuuston koolle yhteisen tekemisen tiimoilta. Kuopion Yrittäjät puolestaan järjestää yhdessä Kuopion alueen kauppakamarin kanssa #Kuopio2040 -työseminaarin, jonne on kutsuttu laajasti myös kaupungin luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät
toimitusjohtaja Arto Nykänen, p. 044 3680 501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi
yhteyspäällikkö Mia Simpanen, p. 044 3680 505, mia.simpanen(at)yrittajat.fi