11.8.2017 klo 10:53
Uutinen

Yrittäjän päivän 5.9. teemana seuraavan 100 vuoden tekijät

Päivän pääjuhlassa puhujina ovat niin Suomen Pankin Olli Rehn kuin Duudsoneiden HP Parviainen.

Yrittäjän päivän tilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea niin yrittäjien paikallisyhdistyksissä kuin aluejärjestöissä sekä muun muassa kuntien ja kaupunkien tilaisuuksissa, kauppakamareissa ja oppilaitoksissa.

Päivän pääjuhla pidetään Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla. Tänä vuonna tilaisuutta isännöi Elinkeinoelämän keskusliitto.

Viime vuonna pääjuhlan järjesti Suomen Yrittäjät Finlandia-talolla ja pääpuhujana oli tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tilaisuus oli samalla myös Suomen Yrittäjien 20-vuotisjuhla.

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Yrittäjän päivän säätiön anomuksesta 5.9. on merkitty almanakkaan merkkipäiväksi.

Itsenäisyyden juhlavuonna on erityinen syy juhlia yrittäjyyttä: 100-vuotias Suomi on monella tapaa yrittäjien työn tulosta. Yrittäjiä tarvitaan myös viemään Suomea tulevaisuuteen ja seuraavalle satavuotistaipaleelle.

Yrittäjän päivän pääjuhlassa estradille nousee huippupuhujia, pysäyttäviä persoonia ja esikuvallisia yrittäjiä ja yritystensä omistajia.

Tilaisuudessa haetaan vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Pärjääkö Duudson-asenteella yrityselämässä? Kuinka lääkäri tai opettaja heittäytyy kasvuyrittäjäksi. Miten perheyrityksen mantteli siirtyy isältä pojalle? Entä millaiset yrittäjyyden eväät on saanut pakolaisperheen tytär? Miksi Suomi tarvitsee yritysten omistajia, mikseivät pelkät yritykset riitä?

Keskustelun juontajana on yrittäjä ja mediapersoona Anna Perho. Juhlapuheen pitää Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn.

Muita puhujia ovat muun muassa Kari Jussi Aho (Rukakeskus ja Pyhätunturi), Duudsoneiden HP Parviainen, Pihlajalinnan Mikko Wirén sekä Joutsen Finlandin Eero ja Matias Kotkasaari.

Yrittäjän päivää vietetään myös YouTubessa. Siellä voi seurata suureen suosioon noussutta tubettaja Roni Backia.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi