15.3.2017 klo 14:45
Uutinen

Yrittäjille suunnattujen koulutusten suosio ei laannu

Savon Yrittäjien Yritys oppii ja menestyy -palvelun (YOM) tarjoamien koulutusten suosio jatkuu; pohjoissavolaisilla yrittäjillä on selkeä halu kouluttautua ja pysyä ajan hermolla. YOM-palvelun toisen toimintavuoden ensimmäisinä kuukausina pyörähti käyntiin jo lähes 30 koulutusta, joita järjestetään myös Pohjois-Savon alueen pienemmilläkin paikkakunnilla.

Some ja toiminnan tehostaminen kiinnostavat

YOM-palvelu tarjoaa pohjoissavolaisille pk-yrityksille edullisia Euroopan sosiaalirahaston tukemia koulutuksia. Uusista koulutuksista some-markkinointiin ja verkkonäkyvyyteen keskittyneet lyhyet 1-2 illan työpajat ovat erityisen suosittuja. Lisäksi lean-ajatteluun liittyviä koulutusiltoja järjestettiin alkuvuonna kattavasti koko alueella ja pidempiä yrityskohtaisia valmennuksiakin aloitettiin muutamilla paikkakunnilla.

Kevään aikana koulutuksia tarjotaan myös digitaalisen ajan viestintä- ja työnhallintataitoihin: yrittäjät oppivat tehokkuutta toimistotöissä, esiintymistaitoja sekä tietoisuustaitoja digiaikakauden hallintaan. Lisäksi kevään aikana tarjotaan matkailualan yrittäjille niin Tahkolla, Tervossa kuin Rautalammillakin työpajoja, joissa pääsee kehittämään yhteistyötä ja matkailumarkkinointia.

Kaikkiaan alkuvuoden koulutusten pituudet vaihtelevat yhdestä illasta yhdeksän päivän mittaiseen valmennukseen.

– Koulutusten sisällöt liittyvät yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, kuten hankkeen tavoitteena onkin. Olemme järjestäneet myyntiin ja markkinointiin liittyvää koulutusta parin illan työpajoista aina pidempään myynnin valmennukseen saakka. Toimitusjohtaja- ja esimieskoulutukset ovat myös olleet suosittuja palvelun alusta saakka ja alkuvuonna pyörähti taas uusia koulutusryhmiä käyntiin, projektipäällikkö Outi Savolainen toteaa.

Koulutukset suunnitellaan yrittäjälähtöisesti

YOM-palvelun kautta yrittäjät saavat maksuttoman osaamiskartoituksen, jossa haastattelun avulla selvitetään yrityksen tämän hetkinen osaaminen ja sen kehittämiskohteet. Keskusteluiden pohjalta lähdetään suunnittelemaan koulutuksia yrittäjien tarpeet huomioiden. Kun koulutusten järjestämisessä on huomioitu yrittäjien toiveet niin sisällön, ajankohdan kuin koulutuksen pituudenkin suhteen, on koulutusten markkinointi yrittäjille helppoa.

– Joihinkin koulutuksiin on jouduttu myymään ”ei oota”, koska paikat ovat täyttyneet niin nopeasti. Onneksi kouluttajat ovat olleet joustavia ja pikaisellakin aikataululla olemme saaneet uusia koulutusryhmiä kasaan, Savolainen kertoo.

Palvelu elää koulutustoiveista

Saadun palautteen mukaan mikroyrittäjälle on erittäin tärkeää, että osa koulutuksista on toteutettu ilta-aikaan. Tämän vuoksi myös paikasta ja ajasta riippumattomat verkkokurssit, joihin pk-yrittäjä tai hänen työntekijänsä voivat osallistua mistä tahansa Pohjois-Savon alueelta, ovat menestyneet hyvin.

– Koulutustoiveita otetaan edelleen vastaan. Meillä on vielä noin vuosi aika kehittää alueen yritysten ja heidän henkilöstön liiketoimintaosaamista. Teemme osaamiskartoituksia maksuttomana palveluna, joten muista siis varata aika keskustelulle. Lähdetään yhdessä miettimään mikä sinun yritykselle olisi tarpeellinen koulutus, Savolainen kannustaa.

Lisätietoja: Yritys oppii ja menestyy -palvelu, Savon yrittäjät, projektipäällikkö Outi Savolainen, 044 368 0508

Yritys oppii ja menestyy -palvelu (kesto 1.11.2015 – 31.12.2017, budjetti n. 1,3 milj. €) on pääosin Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittama palvelu, jossa pureudutaan digitalisaation kasvavaan merkitykseen pk-yritysten liiketoiminnassa. Palvelun päätoteuttaja on Savon Yrittäjät ja osatoteuttajina Kehitysyhtiö Savogrow Oy, Navitas Kehitys Oy sekä Ylä-Savon ammattiopisto.