3.11.2017 klo 09:05
Uutinen

Yritykset mieltävät kehittämistoimet kalliiksi

Usein lyhytkin keskustelu ulkopuolisen kanssa auttaa, sanoo ELY-keskuksen rahoitusasiantuntija Teea Lyytikäinen. Hän harmittelee, että yritykset mieltävät kehittämistoiminnan kalliiksi.

ELY-keskus tarjoaa yrityksille Suomen johtavien asiantuntijoiden palveluita yritysten omiin tarpeisiin räätälöityinä – erittäin kustannustehokkaasti. ELY-keskuksen kehittämispalvelut on suunnattu sellaisille pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Yrityksiä kasvun uralle ohjaava rahoitusasiantuntija Teea Lyytikäinen Hämeen ELY-keskuksesta harmittelee sitä, että yritykset mieltävät usein kehittämistoiminnan kalliiksi.

– Kouluttaminen ja kehittäminen mielletään usein kalliiksi investoinniksi, mutta kehittämispalvelujen kohdalla tuo mielikuva ei pidä paikkaansa. Valtion tuki on ELY:n tarjoamissa palveluissa parhaimmillaan jopa 80 % kustannuksista.

Asiantuntijapalvelujen tavoitteena on edistää pk-yritysten kasvua kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Yrityksen ulkopuolisen asiantuntijan opastuksella toteutettavien kehittämispalveluiden periaatteena on, että yritys saa ohjausta ja tukea toimintansa kaikissa eri vaiheissa – oli sitten kyse kehittämissuunnitelman laatimisesta, avainhenkilöiden koulutuksesta tai uusien markkinoiden valtaamisesta. Yritysten kehittämispalvelut jakautuvat Analyysi-palveluun ja Liiketoiminnan konsultointi- ja koulutuspalveluihin, joiden vastaanotto yritysten keskuudessa on ollut positiivinen.

– ELY-keskusten teettämässä palvelutyytyväisyyskyselyssä yritykset kertoivat kehittämispalveluista olleen suoraa hyötyä yritysten liiketoiminnalle. Konsultointi-palvelun asiakkaista yli 90 % ilmoitti voivansa suositella palvelua myös muille yrityksille, Lyytikäinen kertoo.

Lue lisää ELY-keskuksen uutiskirjeestä >>

Muita kiinnostavia aiheita