Etelä-Savon Yrittäjien blogi
5.12.2023
Heidi Loukiainen

Etelä-Savon hyvinvointialueen hankintamarkkinat – uusia mahdollisuuksia paikallisille yrityksille

Etelä-Savon hyvinvointialue, joka työllistää tuhansia ihmisiä, on noussut keskeiseen asemaan myös potentiaalisena kumppanina paikallisille yrityksille.

”Etelä-Savon hyvinvointialueen merkittävä rooli palvelujen ja tuotteiden ostajana luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia alueen yrityksille. Kestävän kehityksen huomioiminen hankinnoissa on muodostunut keskeiseksi osaksi nykyaikaisia hankintastrategioita. Kestävä kehitys – ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen vastuu – on osa maailmanlaajuista kehitystä ja EU:n hiilineutraalisuustavoitteita. Hankintayksiköille tämä tarkoittaa paineita ja uusia vaatimuksia. Yritysten on nähtävä tämä muutos mahdollisuutena. Suomen Yrittäjien hankintaneuvonta ja muut paikalliset toimijat tarjoavat tärkeää tukea tässä muutoksessa. Kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen ei ole enää vain vaihtoehto, vaan välttämättömyys, joka avaa uusia ovia ja mahdollisuuksia yrityksille.” toteaa, hankintaneuvoja Ilkka Liljander.

Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiainen nostaa esiin tulevan hankintamarkkinatapahtuman merkityksen ”Tapahtuma on erinomainen foorumi ymmärtää hyvinvointialueen hankintaprosesseja. Se tarjoaa paikallisille yrityksille ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua ja löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia sekä tutustua hankintoja hyvinvointialueella valmisteleviin tahoihin.”

”On tärkeää, että yrittäjät ja hyvinvointialue työskentelevät yhdessä innovaatioiden ja kestävän kehityksen sekä vastuullisuuden edistämiseksi. Yhteistyöllä voimme luoda kestävän tulevaisuuden Etelä-Savolle ja vahvistaa alueen taloudellista hyvinvointia.” Loukiainen summaa.

Tuleva hankintamarkkinatapahtuma Mikkelin keskussairaalan auditoriossa 12.12.2023 tarjoaa erinomaisen tilaisuuden alueen yrityksille ymmärtää hyvinvointialueen hankintoja ja antaa myös palautetta tulevaisuutta varten.

Hankintamarkkinat järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja yhteistyössä Eloisan sekä Kauppakamarin kanssa. Tilaisuus on avoin yrittäjille, mutta vaatii ilmoittautumisen. Linkki löytyy mm. Etelä-Savon Yrittäjien nettisivuilta ja somesta.

Heidi Loukiainen, aluejohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät

Ilkka Liljander, hankinta-asiantuntija, Hankintaneuvoja (Suomen Yrittäjät, Etelä-Savo), Hankintojen KEINO-muutosagentti, Etelä-Savo

Muita kiinnostavia aiheita

Heidi Loukiainen