28.12.2023

Kolumni: Pidetään Hyvinkää yhdessä vireänä

(Kolumni julkaistu 19.12.2023 Aamupostissa)

Joulun aika on antamisen ja saamisen aikaa. Jokainen meistä voi antaa toiselle aikaansa, hymyn tai muuta aineetonta. Jos kuitenkin valitsemme muistaa yksityisesti tärkeitä elämämme henkilöitä tai vaikkapa yrityksemme yhteistyökumppaneita lämmittävillä aineellisilla tai esimerkiksi elämyksellisillä lahjoilla, nyt jos koska on erityisen tärkeää miettiä mistä tuo lahja on hankittu. Sama koskee joulunajan ruokahankintoja.

Hyvinkää houkuttelee ihmisiä ostoksille ja tapahtumiin, sekä lähialueilta että kauempaa. Poikkeukselliset viime ajat ovat kuitenkin ajaneet monet yrittäjät ahtaalle. Suurilla kansainvälisillä ketjuilla on varaa maksaa kalliita toimitilavuokria ja keinot neuvotella niistä. Niillä on varaa tehdä näyttäviä markkinointikampanjoita ja kykyä antaa suuria alennuksia. Pieni yrittäjä on aivan eri asemassa. Kyse on henkilökohtaisista kyvyistä ja venymisestä.

Kaikenlainen kaupunkikeskustan toiminnallisuuden lisääminen ja ylläpito edistää monipuolisten palvelujen, erikois- ja päivittäistavarakaupan säilymistä meillä Hyvinkäällä. Tosiasia on, että me yrittäjät, yritykset ja henkilökuntamme tarvitsemme kauppaa. Vastavuoroisesti pysyäkseen kukoistavan elinvoimaisena tarvitsee Hyvinkään kaupunkikeskusta niin ihmisiä kuin vireitä yrityksiäkin.

Meillä Hyvinkäällä on oma kaupunkiyhdistys, joka on perustettu lisäämään kaupunkimme keskustan viihtyisyyttä ja vireyttä aktiivisella tapahtumatoiminnalla. Yhdistys toimii kokoamalla yhteen kaupungin, yritysten, yhdistysten ja yksityisten henkilöiden voimavarat erilaisen toimeliaisuuden järjestämiseksi. Kaupunkiyhdistyksen perustajina ja päätukijoina toimivat Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään Yrittäjät ry ja Riihimäen – Hyvinkään Kauppakamari ry.

Vetoan sinuun näin joulun alla. Osallistu sinäkin kaupungin vireyden edistämiseen. Huomioi kaupunkimme yksityiset yritykset ja kaupat. Osta läheltä! Vain sillä tavoin yhdessä takaamme, että kaupungissamme säilyvät monipuoliset palvelut. Ostamalla läheltä autat lähellä olevia yrityksiä pysymään lähelläsi ja ylläpidät kaupunkimme houkuttelevuutta.

Ostamisen lisäksi, tai sen sijastakin, voit myös tehdä näkyväksi sinulle tärkeän paikallisen yrityksen ja muistaa kertoa hyvästä kokemuksestasi lähipiirillesi ja omassa sosiaalisessa mediassasi. Näinkin voit tukea keskustan elinvoimaisuutta ja paikallista yrittäjyyttä.

Sydämellisesti lämmintä joulunaikaa toivottaen

Tarja Koski-Sipilä

Hyvinkään Yrittäjien puheenjohtaja (2024)

yrittäjä, Euforian Oy