25.6.2020
Petri Roininen

Mist tsennaa et Stadin yrittäjä on gesiksel?

Jengi froogaa et mist oikein tsennaa et stadilainen yrittäjä on gesiksel? No, sit ne jauhaa sitä stoorii, että et sen hiffaa ku tsiigaa sen kledjui. Et se painaa gesiksel duunii pelkäs T-paidas.

Heh, mis kohtaa piti skriinaa? Vai pitäiskö spiidaa? Eiks tää yrittäjä-starbu hiffaa, että pitäis ottaa leedaa? Et vähän relais. Ettei mee nuppi jumiin eikä jutut ihan skuugeen. Et vähän iisii siis, bonjaaks sä?

Toi stoori on joku Stadin legenda, mut ei se ihan skutsis oo. Tsennaan paljo yrittäjäjengii, jotka vaan duunaa sit omaa juttuu vaik muil on on gesis ja pelkkää leedaa. Muut käy biitsil ja ottaa brunaa. Jos niil ei oo fyrkkaa ne londaa sitä jostai eikä skitsoo joka detskust. Ehkä ne ottaa pari bulii stobee ja käy sit tsimmaa. Tai menee tsiigaa leffaa tai skruudaan. Tai sit ne vaan tsittaa galtsil ja vetää pari bissee ennen kun tsöraa sporal himaan Meikkuun.

T-paita? No joo, eihän kellään oo enää sprigii pääl eikä skragaa kaulas duunis. Niit ei enää dirigatkaa diggaa. Mut silti tää meidän yrittäjä-starbu on eri maata. Se vaan gesikselki hakee diilii ja paina duunii – ai niin, t-paidas. Dorkaa vai?

Mut on siin yks pointti ja se on aika diippii. Se diggaa sitä omaa juttuu. Ei sil o mikään debis tost duunist. Ei se sitä korpee. Se on guru siin mitä se duunaa. Ei sen tarvi feikkaa, ei bluffaa, ei fuulaa. Ja se o ihan sama onks sil t-paita tai fattakledjut tai millaiset byysat tai bläägät. Se o kuitenkin sen oma juttu. Kato, yrittäjäl on aina leedaa ku se vaan nii fiilaa, se ei o mikään tsuppari.

Sitä paitsi on kliffaa kun sä oot kesän Stadis. Lintsil o mageet skidien kans. Ja jos sä haluut skulata fudist, boltsikalt löytyy ain jengii. Fiinimmät voi skulaa golfii Palikses. Siel pääsee kiertää ilman ruutubyysii ja myös siin samas t-paidas. Jussina sä voi käydä Kulikses tsimmaa tai suffeel Hagikses. Fogelit sjungaa sielki. Ei sun tartte lähtee johonki Kälviälle. Lebuski o jo landee.

Stadis 25.6.2020

Petri Roininen
Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja

Muita kiinnostavia aiheita

Petri Roininen