PPY-blogi
15.12.2022
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuoret Yrittäjät ryhmä

Nuorten yrittäjien verkostosta tukea ja tsemppiä nuorelle yrittäjälle

Nuorten yrittäjähalukkuus on kasvava trendi. Tämän osoittaa Suomen Yrittäjien tuore Opiskelijabarometri ja myös monet muut kyselyt ja tilastot. Eezy Oyj:n kyselyn mukaan jopa puolet nuorista on harkinnut yrittäjyyttä uravaihtoehtona. Pohjois-Pohjanmaalla yrittäjistä lähes 10 % on nuoria. Muussa maassa luku on 7 % luokkaa. Meidän alueellamme on siis hedelmällistä maaperää nuorten yrittäjien toiminnalle ja Pohjois-Pohjanmaa on nuorten maakunta myös yrittäjyyden näkökulmasta.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjillä on ollut nuorten yrittäjien toimintaa viime vuosituhannen lopusta saakka. Nämä silloin nuoret ovat nyt jo konkariyrittäjiä, osa heistä on ehkä jo lopettanut yritystoiminnan, mutta heidän perintönsä, nuorten yrittäjien verkoston toiminta Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjissä jatkuu yhä.

Nuorelle yrittäjälle on tärkeää, että hänellä on oma porukka ja henkinen koti, johon kuulua ja jossa voi halutessa kehittää omaa yritystoimintaa. Juuri aloittaneella yrittäjällä voi olla paljon kysymyksiä yrittäjätaipaleen alussa. Konkariyrittäjä sparraajana voi olla hyvä vaihtoehto. Toinen nuori yrittäjä voi kuitenkin olla se paras kaveri, tsemppaaja ja ymmärtäjä – tähän Nuorten yrittäjien verkosto tarjoaa oivan toimintaympäristön.  

Jo jokusen vuoden Nuorten yrittäjien verkoston toimintaa Pohjois-Pohjanmaalla seuranneena, on ollut ilo huomata kuinka luontevasti ja pyyteettömästi toinen nuori auttaa toista nuorta yrittäjää niin hinnoittelussa kuin palvelu- ja tuotekehityksessä. Verkoston voima on antanut mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaa, mutta ennen kaikkea se on auttanut kasvamaan yrittäjänä. Jokainen nuori yrittäjä on ottanut ison vastuun perustaessaan yrityksen – työllistänyt itsensä ja ehkä palkannut vielä sen ensimmäisen työntekijän ja seuraavankin. Viime vuodet eivät ole olleet helppoja nuorillekaan yrittäjille, kun maailma on ollut jatkuvassa muutoksessa. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten yrittäjien verkostosta on mahdollisuus saada oma verkosto, josta löytyy kavereita ja tukea yrittäjätaipaleelle. Välillä pidetään hauskaa, kuten käydään mökkireissulla Rukalla, välillä keskitytään bisnekseen. Joskus voidaan tarttua myös edunvalvonnallisiin kysymyksiin. Kun tällainen verkosto on olemassa nuoren yrittäjän ei tarvitse, eikä varsinkaan kannata olla yksin.

Ole yhteydessä, jos kiinnostuit Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten yrittäjien verkoston toiminnasta.  
Milla Raappana, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät.

Kirjoitus on julkaistu aikaisemmin Kiimingin Yrittäjien lehdessä.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuoret Yrittäjät ryhmä