5.12.2023
Kari Varis

Satakunnassa yrittäjyys sykkii

Minulla on järjestöpäällikön roolia takanani nyt noin kaksi kuukautta Satakunnan Yrittäjissä. Olen heti alussa päässyt tutustumaan paikallisyhdistysten toimintaan koko Satakunnan alueella, ja olenkin todella vakuuttunut näkemästäni. Meillä on ympäri Satakuntaa suuri määrä paikallisyhdistystoimijoita, jotka toteuttavat yrittäjyyden ja yrittäjien eteen tehtävää edunvalvonta- sekä hyvinvointityötä todella isolla sydämellä. Varsinkin, kun tiedämme nykyisen profaanin elämän tuomat aikatauluhaasteet, ei voi kuin ihmetellä sitä intoa, jolla paikallisyhdistysporukat toimivat.

Satakunnan Yrittäjien järjestöpäällikkö Kari Varis on syksyn aikana kiertänyt ympäri maakuntaa. Kuvassa vain pieni osa vierailuista.

Monella paikallisyhdistyksellä on edunvalvontatoimien lisäksi vielä erinäisiä isompia tapahtumia, joiden avulla paikallista näkyvyyttä parannetaan, sekä tarjotaan samalla myös kunnan tai kaupungin asukkaillekin hyvinvointia paikallisten yrittäjien toimesta. Tänäkin vuonna on ollut markkinoita, konsertteja ja muita huikeita tapahtumia, jotka ovat pääosin toteutettu vapaaehtoisvoimin sekä paikallisyhdistysvaikuttajien uutteralla työllä.

Paikallisyhdistykset ovat juuri valmistuneen Yrittäjäaktiivinen kunta -kyselyn perusteella lähes poikkeuksetta erittäin tyytyväisiä oman kuntansa yhteistyöhön yrittäjien kanssa. Tässä kohtaa annan jälleen kiitoksen niin kuntien sekä kaupunkien elinvoimaryhmille, kuin myös paikallisyhdistysten elinvoimatiimeille. Vuosia hiottu ja kehitetty keskusteluyhteys ja yhteisten toimintatapojen löytäminen oman kunnan kanssa tuottaa nyt hyvää tulosta.

Globaalin maailmantilanteen aiheuttamien haasteiden edessä olen erittäin vakuuttunut siitä, että meidän Satakunnan paikallisyhdistysten iskuvoima on sellainen, jotta tästäkin haasteesta Satakunnan yritykset selviytyvät voittajina. Elinvoimaiset yritykset luovat myös elinvoimaa omaan kuntaansa. Kunnan ja paikallisyhdistyksen yhteistyö onkin yksi tärkeä elementti, joka meistä tekee voittajia tämänkin haasteen edessä. Yrittäjien Kuntabarometri toteutetaan heti vuoden 2024 helmikuussa. Tämä on meidän ulkoinen auditointimme siitä, miten kunnan ja paikallisyhdistyksen toimiva yhteistyö näkyy oman alueensa yrittäjäkentässä. Varmistakaamme siis mahdollisimman kattava ja iso otanta Satakunnan jokaisesta kunnasta ja kaupungista.

Jatketaan hyvin alkanutta yhteistyötä tulevana vuonnakin,

Yhteistyöterveisin
Kari Varis
järjestöpäällikkö
Satakunnan Yrittäjät

Kari Varis