12.12.2023
Susanna Sakko

Sote-yritykset Huomio! Oamkin tapahtumista sykettä ja potkua Yritystoimintaan 

Liittyykö yritystoimintasi sosiaali- ja terveysalaan? Oletko jo tietoinen millaisia yhteistyömahdollisuuksia Oamk tarjoaa yrityksellesi? Kokemuksesta tiedämme, että monella yrittäjällä Oamkin tarjoamat palvelut jäävät hyödyntämättä. Olemme vastanneet tähän haasteeseen Oamkissa aloittamalla sote-toimialaan liittyvän säännöllisen tapahtumasarjan, jossa on muutakin kiinnostavaa – voit myös esittää toiveita sisällöstä! 

Oulun ammattikorkeakoulun hyvinvointi ja kulttuuri –osaamisala sekä Yritysten muutoskyvykkyys- vihreä siirtymä ja digitalisaatio (MUUVI) -hanke toteuttivat vuoden 2023 aikana yhteistyössä tapahtumasarjan hyvinvointi- ja terveyspalveluita tuottaville yrityksille Oulun seudulla. Tapahtumasarja toimi sekä yritysten, Oulun ammattikorkeakoulun avainhenkilöstön, että opiskelijoiden kohtaamis- ja verkostoitumistilaisuutena. Keskusteluiden ja palautteiden perusteella todettiin, että vastaavanlaisille tapahtumille on tarvetta jatkossa. Tilaisuudet ovat erinomainen väylä kehittää yhteistyötä yritysten ja Oulun ammattikorkeakoulun sekä sidosryhmien välillä. Tilaisuudet toimivat hyvänä mahdollisuutena monialaiseen yhteistyöhön eri osaamis- ja toimialojen kanssa. 

Vappuetkoista ja Bright Fridaysta boostia yrityksesi arkeen 

Saadun palautteen ja hyvän vastaanoton perusteella Oulun ammattikorkeakoulussa järjestetään jatkossakin kaksi kertaa vuodessa tapahtumia alueen yrityksille ja sidosryhmille. Keväisin vappuaaton Vappuetkoilla ja syksyisin ”Black Fridayna”, Bright Friday -tilaisuuksissa esitellään Oamkin tarjoamia palveluita yrityksille ja tarjotaan asiantuntijaluentoja ajankohtaisista teemoista.

Kevään 2023 vappuetkoilla esiteltiin Oulun ammattikorkeakoulun tarjoamia palveluita yrityksille (simulaatioympäristö SimLab, opiskelijoiden työelämälähtöiset toimeksiannot ja kehittämisprojektit sekä opinnäytetöiden tarjoamat yhteistyömahdollisuudet). Tapahtumassa kuultiin ajankohtainen asiantuntijapuheenvuoro sote-alan asiakasymmärryksen ja muutoskyvykkyyden kehittämisestä. Lisäksi Vappuetkoilla kuultiin opiskelijatarinoita, siitä kuinka Oulun ammattikorkeakoulun sote-alan alumnit ovat kehittäneet opinnäytetyön pohjalta menestyvää yritystoimintaa. Tilaisuudessa esiteltiin MUUVI-hankkeen tarjoamia monipuolisia mikro-opintoja mm. yritysten osaamisen kehittämiseen.

 Syksyn Bright Fridayn ohjelmassa oli tarjolla kiinnostavia puheenvuoroja sekä yhteistä keskustelua ja mahdollisuus verkostoitumiseen. Tilaisuudessa esiteltiin Oamkin SimLabin toimintaa ja sen tarjoamia palveluita. Health Innovation Academy Oy:n sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation hyödyntämisen asiantuntija Eeva Kiuru kertoi puheenvuorossaan tekoälyn hyödyntämisestä hyvinvointi- ja terveysalalla. Tämän jälkeen esitysten teemoista jatkettiin vapaamuotoista keskustelua yhdessä asiantuntijoiden kanssa. 

Mistä sinä haluaisit kuulla seuraavassa yritystapahtumassa? 

 
Tallenna kalenteriisi muistutus ensi vuoden tilaisuuksista: Vappuetkot 30.4.2024 klo 912 ja Bright Friday 29.11.2024 klo 912. Tilaisuuksissa pääset verkostoitumaan ja saat tietoa Oamkin kanssa tehtävän yhteistyön mahdollisuuksista sekä kuulet tuulahduksia alan ajankohtaista ilmiöistä.  Liity sähköpostilistalle ja saat ensimmäisenä tiedon kevään ilmoittautumisen aukeamisesta. Samalla voit esittää toiveita tapahtumien teemoista ja asiantuntijavieraista.  
Liity sähköpostilistalle ja esitä toiveesi täällä.  
 
Tervetuloa mukaan verkostoitumaan! 

Lisätietoa, osaamispäällikkö Susanna Sakko, susanna.sakko@oamk.fi, 046-9220925

Susanna Sakko