29.4.2022
Elisa, VIERÄSKYNÄ: Vinkit yrityksen tietoturvariskien hallintaan

VIERÄSKYNÄ: Vinkit yrityksen tietoturvariskien hallintaan

Oman yrityksen tietoturvaa kannattaa tehostaa omalla toiminnalla sekä maksullisella tietoturvapalvelulla.

Yrityksen tietoturvaa voi kohentaa näppärästi omin toimin. Hyvien salasanojen ja kaksivaiheisen todennuksen käyttö voi vähentää riskiä joutua verkkorikollisten kohteeksi.

Tässä sinulle neljä vinkkiä yrityksen tietojen suojaamiseen

1. Käytä uniikkeja salasanoja ja kaksivaiheista tunnistautumista

 Jos verkkorikolliset saavat haltuunsa käyttäjätilin salasanan, he voivat käyttää sitä päästäkseen tilin omistajan muille tileille. Käytä siis vaikeita salasanoja ja jokaisessa palvelussa omaansa.

Voit suojautua myös käyttämällä kaksivaiheista tunnistautumista. Siinä käytössä on salasanan lisäksi toinen vahvistustapa, kuten sormenjälki tai tekstiviestinä lähetettävä koodi.

2. Älä haksahda huijauksiin

Nykypäivänä kyberrikollisuus on paljolti huijaamista. Käyttäjille lähetetään esimerkiksi erilaisia tarjouksia tai linkkejä. Ole saamiesi viestien suhteen kriittinen ja tarkista viestien linkit.

3. Poista tarpeettomat käyttäjätilit ja sovellukset

 Useat netin käyttäjätilit sisältävät tietoja, kuten sähköpostiosoitteen, salasanan ja luottokorttitietoja. Tietomurrot ovatkin varsin vakava uhka. Siksi tarpeettomien tilien ja sovellusten poistaminen kannattaa. Myös säännöllinen päivittäminen on järkevää.

4. Tee varasuunnitelma

Tietoturva-asioiden lisäksi yrittäjän kannattaa huomioida tietotekniikkaan liittyviä perusasioita. Tarkista, että yritystoiminnan kannalta kriittiset tiedot ovat turvallisissa palveluissa. Jos esimerkiksi laitteesi hajoaa tai häviää, on tärkeää, että tietosi ovat edelleen tallessa ja voit palauttaa ne tarvittaessa.

Miksi kannattaa hankkia tietoturvaohjelmisto?

Omilla varotoimenpiteillä pääsee pitkälle, mutta laajan tietoturvasuojauksen hankkiminen on järkevä teko oman yritystoiminnan suojaamiseksi.

Omaa tietoturvaa kannattaa katsoa laajasti, Elisan Business Manager Jouni Aulaskoski neuvoo.

Mikäli käsittelee omia tai yrityksen asioita useilla eri laitteilla, on hyvä pohtia niiden suojausta.

Vaikka käyttäisi laitetta, johon ei asennu haittaohjelmia, voi kuitenkin käytettävä selain olla haavoittuvainen. Jos salasanoja ja sähköpostia käyttäessä login-tunnukset pääsevät eteenpäin, niitä voidaan hyödyntää ikävästikin. Verkkorikolliset keksivät koko ajan huomattavia määriä uusia keinoja, joiden avulla huijata ihmisiä.

Tärkeää on muistaa valita tietoturvasovellukseksi luotettava ja kattava, maksullinen tuote. Ilmaisversioissa saatat maksaa hinnan kenties muulla tavalla. 

“Ilmaiset antivirus-tuotteet saattavat myydä tietojasi eteenpäin tai ilmainen VPN-yhteys ei oikeasti suojaa liikennettä. Tällaisia huijauksia on tullut esiin”, Aulaskoski kertoo.

“Esimerkiksi Elisa Yritystietoturva pohjautuu palkittuun F-Securen SAFE–palveluun. Palvelu suojaa kyberrikollisuudelta, varoittaa haitallisista web-sivustoista ja suojaa internet-liikenteen.” jatkaa Aulaskoski.

Mukana tulee mobiililaitteen sovellukseen VPN-yhteys (Virtual Private Network), joka salaa tietoliikenteen. Näin yhteyttä voi käyttää turvallisesti vaikkapa hotellissa, lentokentällä tai kahvilassa. 

“Elisa Yritystietoturva on kokonaisvaltainen kaikille päätelaitteillesi tuleva tietoturvaohjelmisto”, sanoo Aulaskoski.

Lähteet: F-Secure ja Elisan Business Manager Jouni Aulaskosken haastattelu.


Tervetuloa Elisan järjestämiin tietoiskuihin!

2.5. Yrittäjien tietoisku: Kuinka varautua kyberuhkiin?
3.5. Yrittäjien tietoisku: Mikä nettiyhteys yrittäjälle?
6.5. Yrittäjien tietoisku: Asiakaspalvelun menestystekijät

Elisan tarjoamat jäsenedut löydät täältä!

Elisa