KPY-blogi
18.2.2022
Mervi Järkkälä

Vihdoin päästään koronarajoituksista?

Sekavaa ohjeistusta koskien koronaa ollaan nyt purkamassa. Toivottavasti palaamme normaalimpaan elämään jossa yrittäjät saavat yrittää ja työntekijät tehdä töitä. Lisäksi päätöksenteko alueella muuttuu.

Aluevaaleissa valitut valtuutetut ottavat vetovastuun sote-uudistuksen käytännön toteuttamisesta alueellaan. K-P:n Yrittäjät kutsui valitut valtuutetut ensimmäiseen yhteiseen teamsiin.  Paikalla olivat myös P-P: ja K-P:n maakuntajohtajat sekä useita erinomaisia alustajia. Suomen Yrittäjien Harri Jaskari kiteytti valtuutettujen tehtävät seuraavasti; Palvelulupauksen toteuttamiseksi on hyödynnettävä kaikkia tarjolla olevia resursseja optimaalisella tavalla. Hyvinvointialueen on käytettävä yksityisellä sektorilla tarjolla olevia palveluita aina kun se on tarkoituksenmukaista/perusteltua, jos ei omalla tuotannolla voi täyttää palvelulupaustaan ja lainsäädännön velvoitteita (esim. hoitotakuu).

Hyvinvointialue vastaa ensisijaisesti järjestämisestä – mutta paras tuottaa! Keinoja yksityisen sektorin hyödyntämiseen ovat palvelusetelit, erilaiset ostopalvelut, maksumääräykset, henkilökohtaiset budjetit jne.  

Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että päättäjät ovat tietoisia, miten alueen yrittäjyyttä edistetään ja palveluja tuotetaan mahdollisimman laadukkaasti. Alueen pito- ja vetovoimatekijöitä tulee kasvattaa, että asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut. Sote-alan yrittäjille tulee antaa mahdollisuuksia tehdä tarjouksia ja tuottaa palveluita.

Onneksi meillä on nyt selvä koronanpurkuaikataulu ja suunnitelma siitä, että tämän kuun jälkeen rajoituksista päästään eroon. Niitä olisi toki pitänyt purkaa nopeammin. Onneksi tauti on muuttanut luonnettaan ja uusi muunnos on selvästi lievempi kuin aikaisemmat. THL on todennut koronapassin hyödyttömäksi. Siksi emme kannata koroapassia. Josko saamme jälleen koko alueemme kasvun tielle.

Kevättä odotellen,
Mervi Järkkälä,
toimitusjohtaja

Muita kiinnostavia aiheita

Mervi Järkkälä