Marjut Herranen.
Yrittäjän asialla
24.5.2022
Marjut Herranen

Yhä useampi yrittää Helsingissä yksin

PRH:n mukaan Kaupparekisteriin merkittiin 41 009 uutta yritystä vuonna 2021. Se on 2 557 yritystä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Selkeä trendi näkyy myös yritysten koossa – yhä useampi yrittää yksin. Suuntaus on sama myös Helsingissä, summaa yrittäjä Marjut Herranen Helsingin Uutisten kolumnissa.

”Vihdoinkin, ajattelin toukokuun alussa, kun lentokone irtosi maasta ja lyhyt viikonloppureissu saattoi alkaa. Matkassa oli viisi ystävystä, viikonloppu oli varattu kalentereihin jo viime vuoden puolella.

Olemme tämän porukan kanssa entisiä kollegoita tapahtuma-alan yrityksestä. Vaikka elämä on vienyt meitä eri puolille, ystävyytemme on säilynyt. Tapana on, että tavatessamme käymme yksitellen jokaisen kuulumiset läpi – onhan mukava tietää, mitä kunkin elämässä on tapahtunut sitten viime näkemän.

Tällä kertaa puhuimme paljon yrittämisestä. Reissukavereistani peräti kaksi oli ottanut vuoden sisällä rohkean loikan ja perustanut oman tapahtuma-alan yrityksen…”

Jatka kolumnin lukemista Helsingin Uutisten verkkosivuilta >
(Julkaistu 18.5.2022)

Kirjoittaja Marjut Herranen on Helsingin Yrittäjien varapuheenjohtaja, Pohjois-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja ja kahvilayrittäjä Malmin jäähallissa.

Marjut Herranen.
Marjut Herranen