4.3.2024

Yrittäjä, palautteellasi on merkitystä

Me kaikki toivomme saavamme palautetta työstämme. Parin vuoden välein on hetki, jolloin kaikki maamme yrittäjät voivat tehdä pienellä vaivalla ison vaikuttamistyön yrittäjyyden edistämiseksi omissa kotikunnissaan. Nyt on se hetki! Suomen Yrittäjät teettää laadukkaan tutkimuksen maamme kuntien elinkeinopolitiikasta ja yrittäjäyhteistyöstä.

On aika vastata Yrittäjien Kuntabarometriin ja antaa palaute kotikunnan elinkeinopolitiikasta ja yrittäjäyhteistyöstä. Tässäkin rehellisyys on kultaa. Positiivisella palautteella me yrittäjät annamme signaalin, että kunnassa ollaan oikealla polulla ja heikommilla arvosanoilla vahvaa vinkkiä, millä osa-alueella olisi parannettavaa.

Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on usein todennut Hyvinkään Yrittäjien tilaisuuksissa, että paras palaute on sellainen, jossa ei ainoastaan osoiteta epäkohtia, vaan esitetään niihin vaihtoehtoinen valmis ratkaisumalli.

Kaupunginjohtaja lienee asian ytimessä, koska jo pari kymmentä vuotta sitten käymässäni palautekoulutuksessa painotettiin korjaavan palautteen ja parjaavan kolautteen välistä eroa sekä palautteenantajan että -vastaanottajan näkökulmasta.

Tässä kuntabarometri-kyselyssä kaikki voittavat! Me yrittäjät pääsemme kertomaan mielipiteemme, kunta saa palautteista todella arvokasta raamia yrittäjyyden edistämiseksi ja yrittäjäyhdistys saa eväitä ja suuntaa kuntavaikuttamistyöhön. Tutkimuksen ohessa kunnat myös rankataan kolmessa kokoluokassa yrittäjäystävällisyyden mukaan järjestykseen, joten palautteen lisäksi on pelissä myös kotikaupunkimme maine yrittäjämyönteisenä paikkana.

Työtä kunnissa ei tietenkään tehdä barometriranking vaan elinvoiman kehittäminen mielessä. Silti on hienoa nähdä, miten kunnat kirittävät toinen toisiaan yhä yrittäjäystävällisempiin tekoihin. Tämäkin johtaa isossa kuvassa yhteiseen hyvään, eli koko talousalueemme kehittymiseen entistä paremmaksi alueeksi yrittää.

Yrittäjä, SINUN vastauksellasi on merkitystä!

Mitä enemmän kyselyyn vastataan, sitä enemmän tuloksilla on painoarvoa. Yrittäjä, vastaathan siis itse ja haastat myös yrittäjäkollegasi mukaan.

Tästä linkistä tai alla olevan QR-koodin skannaamalla pääset pienellä vaivalla vaikuttamaan. https://yrittajat.fi/kuntabarometri

Tarja Koski-Sipilä

Euforian Oy:n yrittäjä ja Hyvinkään Yrittäjien puheenjohtaja