21.2.2024

Yrittäjä tässä mahdollisuutesi auttaa helposti nuoria aikuisia, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella. Nuorten suuntavalmentaja etsii yhteistyöyrityksiä.

Hei, olen Saija Myllymäki ja työskentelen Hyria säätiössä nuorten palveluissa Suuntavalmennuksen valmentajana Hyvinkäällä. Nyt etsin meille eri aloilta yhteistyökumppaneita Hyvinkäältä mihin pääsisimme tutustumaan ja tekemään mahdollisesti työtehtäviäkin. Olisiko mahdollista, että sinä yrittäjä tekisit kanssamme yhteistyötä ja esittelisit meille yrityksesi, jotta saisimme nuoria innostumaan eri aloista ja ottamaan askelia kohti opintoja tai työelämää?

Nuoret ovat valmennuksessa arkisin 9-14. Myös me valmentajat olemme paikalla, joten tarkoitus ei ole, että laitamme työpaikoille vain ryhmän nuoria keskenään, vaan me osallistumme heidän ohjaamiseen työtehtävissä. Olemme valmiita, vaikka mihin työtehtäviin, kunhan siinä pärjäisi ilman koulutusta ja saamme siihen perehdytyksen. Nuorilta löytyy myös erikortteja kuten työturvallisuus ja hygieniapassi.

Tällä hetkellä olemme työskennelleet nuorten kanssa monipuolisissa työtehtävissä, esimerkiksi: Hyvinkään Prismassa, Tokmannilla, kauppakeskus Willan tapahtumien somistuksessa, Kirjavälityksellä logistiikassa keräilijöinä ja mikä milloinkin ollut tarpeellista, Pointmanilla varaston purussa, Vauhtifarmilla Nurmijärvellä ja rakentaneet useita festareita Hyvinkäällä ja lähipaikkakunnilla.

Meillä olisi tällä hetkellä tarvetta uusille yhteistyökumppaneille, jossa pääsisimme opettelemaan työelämänpelisääntöjä ja tutustuttamaan nuoria uusiin uramahdollisuuksiin. Aikaisemmissa yhteistyöyrityksissämme työt ovat sujuneet hyvin ja olemme saaneet useamman nuoren myös työllistymään työkokeilun ja palkkatuen kautta yhteistyöyrityksiin.

Me emme ota työtehtävistä palkkaa, mutta tokihan aina vaikka lounasetu lisää motivaatiota työskentelyyn, mikäli se olisi mahdollista. Nuorilla on myös vakuutukset kauttamme.

Suuntavalmennuksesta ja sen tavoitteista

Suuntavalmennuksen tavoitteena on opiskeluvalmiuksien, työelämävalmiuksien ja elämänhallintataitojen parantaminen. Suuntavalmennukseen voivat osallistua 17–28-vuotiaat nuoret aikuiset, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella tai tarvitsevat tukea opintoihinsa.

Suuntavalmennus on ryhmämuotoista valmennusta, jonka sisältö määrittyy yksilöllisten tavoitteiden pohjalta. Valmennuksen tavoitteena on lisätä opiskelu- ja työelämävalmiuksia. Erilaiset työtehtävät toimivat keskeisenä valmennuksen välineenä. Valmennuksessa saa tukea tulevaisuudensuunnitelmiin, tietoa työ- ja opiskelumahdollisuuksista sekä kokemusta erilaisista työtehtävistä.

Valmennukseen kuuluu työtehtävien lisäksi ryhmävalmennukset, vierailut, kurssit, infot ja työhyvinvointitoiminta. Lisäksi on mahdollisuus osallistua yhteiskehittämiseen ja toiminnan sisältöön vaikuttamiseen.

Hyvää viikon jatkoa sinulle ja toivottavasti palailet minulle asiaan
ystävällisin terveisin,

Saija

Saija Myllymäki, Valmentaja
Nuorten palvelut/Suuntavalmennus
Puh. 044 493 9638
saija.myllymaki@hyria.fi
#enemmänasennetta#hyriasaatio